Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2008,
21.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 1. 2008, 21.03

8 let

B. Lapajne: Pokazali smo, da smo kolektiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenci so prešerne volje zapuščali mestno dvorano v Stavangerju potem ko so premagali nasprotnike s Češke. Selektor je bil z igro zadovoljen.

Miro Požun, slovenski selektor: ''Vedeli smo, da je tekma za nas izrednega pomena, zato smo štartali preveč nervozno. Po vodstvu Čehov, ki so začeli fantastično smo stopili z njimi v korak. Ujeli smo njih ter prevzeli pobudo. Zelo pa sem zadovoljen z začetkom drugega polčasa – tako v obrambi kot v napadu smo odigrali odlično. Potem smo začeli gledati na semafor, imeli smo prednost ter se malce preveč sprostili. Čestital bi svojim fantom za dobro igro ter prizadevnost. Skoraj tretjina Slovenije nas je že odpisala za to tekmo. Hvala našim navijačem, sploh tistim, ki so verjeli v nas, pa seveda tem 90 navijačem, ki so se dva dni vozili na Norveško. Zmago podarjamo navijačem."

Uroš Zorman, slovenski reprezentant: "Zelo sem zadovoljen z igro do 50. minute, ko smo precej popustili. Tega si ne bomo smeli privoščiti. Priznati moram, da me je bilo sprva nekoliko strah, kako bomo vse izpeljali, a se je kasneje izkazalo se je, da je bil strah neutemeljen. Čestitati moram soigralcem, saj so se dobro odrezali. Sedaj se ne smemo opustiti, pač pa misli usmeriti v prihodnji dve tekmi."

Beno Lapajne, slovenski reprezentant: "Mislim, da smo skoraj vso tekmo dobro igrali, le na koncu smo se po rdečem kartonu Pajoviča malo opustili. A imeli smo veliko prednost, zato ni bilo strahu. Ob enem pa je padla tudi koncentracija. Smo pa danes pokazali, da smo pravi kolektiv, ki zna igrati in zmagovati."

Luka Žvižej, slovenski reprezentant: "Zelo sem zadovoljen, čeprav nam na začetku ni steklo, a ostali smo mirni in zbrani. Čehi so sicer povedli, kar nas ni spravilo s tira. Mislim, da smo se držali vso tekmo dokaj dobro in odigrali tako v obrambi kot napadu. A še vseeno je lahko bolje."

Vid Kavtičnik, slovenski reprezentant: "Ne vem,če sem kdaj že streljal toliko sedemmetrovk. To je res neverjetno. Že skoraj bi mi zmanjkalo idej. Vesel sem, da smo danes v obrambi odigrali zelo dobro in pokazali našo pravo igro. Upam da bomo tako igrali naprej."

Jan Filip, češki reprezentant: "Priznati moram, da so bili Slovenci boljši. Po uvodnih minutah smo se kar nekako izgubili ter se nismo več sestavili. Po 20. minuti jim je močno zrasla samozavest. Sami smo poskušali še kaj narediti, a nismo imeli moči. Ne vem, kako bomo naprej, naslednji dve tekmi proti favoriziranim ekipam nam bo še težje."

Ne spreglejte