Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Uroš Zorman Kielce

Sobota, 1. 6. 2013, 9.46

8 let

Avtsajder Zorman: Vedno si želim osvojiti vse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred rokometaši v ligi prvakov je le še vrhunec, zadnje dejanje. Čaka jih zaključni turnir četverice, na katerem bo prisoten tudi slovenski kapetan Uroš Zorman.

"Pred turnirjem ima vsaka ekipa 25 odstotkov možnosti, da osvoji ligo prvakov. Tako na to gledamo mi," pred polfinalom, kjer se bodo njegove Kielce udarile z veliko Barcelono sporoča Zorman in dodaja: "Realno pa je, da na nas gledajo kot na avtsajderja. A mi se ne počutimo tako. Imamo svojo računico, svoj cilj za ta turnir." Poljsko-španski polfinale bo na sporedu prvi. Kielce, za katere je uvrstitev na final four največji uspeh v zgodovini kluba in Barcelona, kjer si kruh služi Sergej Rutenka in je tekmovanje osvojila že sedemkrat se bosta srečala četrt čez tretjo.

Čeprav Kielce ne veljajo za favorita, je bila njihova pot do zaključnega turnirja precej suverena. Izmed 14 tekem so le enkrat klonili. Na prvi tekmi osmine finala jih je z minimalno razliko premagal madžarski Pick. Dvakrat so denimo premagali tudi Gorenje. Zorman in ekipa bodo v polfinalu stavili na neobremenjenost. "Verjamem tudi, da bomo imeli veliko podporo s tribun. Naši navijači nas spremljajo kamorkoli gremo. Barcelona to tekmo mora zmagati, saj je obremenjena z ligo prvakov. Vemo pa, za koga gre, za kakšno Barcelono. O njej nima smisla izgubljati besed," je dejal 33-letnik, ki bo zaradi turnirja v Kölnu primoran izpustiti reprezentančni zbor, prav tako se ni mogel udeležiti poslovilne tekme Dejana Perića.

Zorman je ligo prvakov osvojil že trikrat. Enkrat s Celjen, dvakrat s Ciudad Realom. "Res, vrh Evrope napadam četrtič, a vse te tekme imajo zame enak pomen kot pred leti, ko sem bil mlajši in še nisem nič osvojil. Glede na to, da si vedno želim osvojiti vse, biti vedno najboljši … mogoče zato tako gledam na te tekme."

Ne spreglejte