Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
1. 8. 2013,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2013, 11.08

8 let

Andjela Bulatović: Krim gre lahko v ligi prvakinj do konca

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Črnogorka Andjela Bulatović je med največjimi Krimovimi okrepitvami. Srednja zunanja je prepričana, da lahko Ljubljančanke osvojijo rokometno ligo prvakinj.

Andjela Bulatović, nova organizatorka igre Krima Mercatorja, nedvomno ve, kakšne so zakonitosti zmagovanja in postavljanja lovorik v vitrine. Bila je pomemben element trojčka črnogorskih uspehov ženske rokometne reprezentance, ki se je začel z osvojeno ligo prvakinj v režiji Budućnosti leta 2012, nadaljeval s srebrno kolajno na olimpijskih igrah v Londonu, tretja epizoda – namenoma nismo uporabili izraza zadnja – pa je bil osvojeni naslov evropskih prvakinj lanskega decembra v Srbiji. Trener Tone Tiselj je pomenljivo poudaril, da je Bulatovićeva prva rokometašica v Krimovi zgodovini, ki je v klub prišla z osvojeno ligo prvakinj.

"V klub smo prišle štiri novinke, preostali del ekipe je tu še iz prejšnje sezone. Naša naloga je, da se uigramo z dekleti, ki so tu od prej. Krim je v pretekli sezoni prišel do polfinala, malo je zmanjkalo do finala, verjamem, da nam bo skok vanj uspel letos. Naša skupina ni niti pretežka niti prelahka. Pravi preizkus za nas bo," razmišlja 26-letnica, ki bo soigralke na igrišče v ligi prvakinj prvič popeljala 5. oktobra proti Sävehofu, v Krimovi skupini pa bosta še Metz in kvalifikant. Medtem ko bo regionalna liga namenjena uigravanju, močnim tekmam in tudi minutam za mlajše, bo najelitnejšemu tekmovanju vsekakor namenjena glavnina pozornosti. "Verjamem, da imajo dekleta ekipni duh, željo po zmagi in dokazovanju. Verjamem, da lahko pridemo do konca v ligi prvakinj," je samozavestna Bulatovićeva, ki se po tednu dni v Ljubljani počuti skorajda kot doma. "To je nekako isti narod, vsi me razumejo, soigralke in ljudje iz kluba so odlični, izjemno mi pomagajo." Sicer pa je let z Brnika na voljo vsak drugi dan, doda.

Podgoričanko je Tiselj spoznal že med svojim delovanjem v Budućnosti, kjer je debitirala s 17 leti in tam preživela vso svojo dozdajšnjo kariero. Odlikuje jo racionalna igra v obe smeri. V lanski sezoni je bila z 28 goli za Mileno Knežević druga strelka svoje ekipe v ligi prvakinj.

Ne spreglejte