Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
17. 10. 2015,
11.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alem Toskić rokomet Matej Avanzo

Sobota, 17. 10. 2015, 11.17

7 let, 12 mesecev

Alem Toskić prihaja v Gorenje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav se je občasno šušljalo o njegovi vrnitvi v Slovenijo, je Gorenje vseeno presenetilo z objavo podpisa pogodbe s srbskim rokometašem Alemom Toskićem.

V zadnjem času je promet potekal bolj v nasprotno smer, torej da so nekdanji igralci in trener Gorenja oblačili celjski dres - Branko Tamše, Luka Dobelšek, Ivan Gajić, še prej Matevž Skok, Momir Rnić ... Alem Toskić pa je ubral nasprotno smer. Izkušeni krožni napadalec, ki trenutno izjemno uspešno igra za Vardar, šest let pa je bil član Celja, bo v prihodnjih dveh, morda tudi treh sezonah nosil velenjski dres. Gre za nekdanjega srbskega reprezentanta, ki je pri 33 letih odličen tako v napadu kot obrambi.

"Odločil sem se, da je moj tretji korak Gorenje Velenje. Imel sem dve opciji – ali ostanem in podaljšam svoje igranje v Skopju, ali pa se vrnem v Slovenijo, kjer živi tudi moja družina. Odločil sem se za slednje. Prepoznal sem ambicije in dobro marketinško zgodbo Gorenja, dobil sem se z vodilnimi predstavniki kluba, ki so mi predstavili svoje načrte za prihodnost in videl sem se v tej zgodbi," je povedal za spletno stran svojega prihodnjega kluba.

Prihaja tudi mladinski reprezentant

Toskićev prihod bo verjetno pomenil lažjo odločitev tudi za katerega drugega potencialnega igralca Gorenja. Kar precej rokometašem prve ekipe, tudi nekaj ključnim, namreč poleti potečejo pogodbe. Velenjčani imajo navezo na črti že zagotovljeno, saj v klub prihaja tudi mladinski reprezentant Darko Stojnič.

Toskić je prva večja okrepitev po prihodu novega direktorja Mateja Avanza, ki pa je poudaril, da ima veliko zaslug za Srbov prihod njegov predhodnik: "'V RK Gorenje Velenje smo izjemno zadovoljni, da smo se za sodelovanje dogovorili z Alemom Toskićem, ki ni le vrhunski krožni napadalec, ampak tudi izjemna osebnost, ki bo moštvu, ki ga sestavljamo za prihodnost, prišla še kako prav. Toskić bo v Velenju ostal vsaj dve sezoni, za kar ima veliko zaslug moj predhodnik na direktorskem položaju Tomaž Juršič, ki je bil pri prepričevanju naše najnovejše okrepitve izjemno vztrajen.''

Velenjčane novembra čaka pokal EHF, v katerem so se lani zavihteli na zaključni turnir, v državnem prvenstvu pa so trenutno na drugem mestu.

Ne spreglejte