Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 7. 2016,
21.14

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

paralimpijske igre

Petek, 15. 7. 2016, 21.14

2 leti, 11 mesecev

Zgodba paraolimpijcev, ki navdihuje #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite v Arboretumu Volčji potok pripravila navdihujoč večer s slovenskimi športniki invalidi in paraolimpijci ter odprtje fotografske razstave – Energija navdiha.

K ustvarjanju razstave je bil povabljen mlad perspektiven fotograf Nejc Balantič, ki je v letu 2015 prejel Lidlovo nagrado Ustvarimo boljši svet na fotografskem festivalu Slovenia Press Photo. Balantič je v fotografski objektiv ujel deset slovenskih paraolimpijcev, ki so na razstavi predstavljeni v dveh  zgodbah – kot vrhunski športniki in kot  posamezniki v svojem zasebnem življenju, kjer se posvečajo stvarem in ljudem, ki jim veliko pomenijo. Namen in cilj razstave je pokazati, kako močan navdih so slovenski paraolimpijski športniki in kakšen vzor ter zgled predstavljajo vsem nam.

Strateško partnerstvo je rojeno

Lidl Slovenija je letos postal ponosni sponzor Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite: "Z Zvezo za šport invalidov smo se povezali zaradi izjemnih in navdihujočih posameznikov, ki kljub navideznim preprekam, ki jim jih je postavilo življenje, premikajo meje v športu, nemalokrat celo v vrhunskem športu," je povedal generalni direktor Lidl Slovenija Gregor Kosi.

Gregor Kosi, Maja Makovec Brenčič in Damijan Lazar. | Foto: Gregor Kosi, Maja Makovec Brenčič in Damijan Lazar.

Predsednik ZŠIS-POK Damijan Lazar je napovedal, da se bodo novemu strateškemu partnerju prav kmalu oddolžili: "Prva velika priložnost, da se športniki invalidi predstavijo s svojimi odličnimi športnimi uspehi, bodo prav paraolimpijske igre v Riu."

Odmevnega dogodka se je udeležila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič: "S presežki, ki vas odlikujejo, s svojo srčnostjo in predanostjo ste naš navdih. Občudujemo to, da znate verjeti vase. Naučite teh vrlin tudi nas."

Patriku Jagodicu se je nasmehnila sreča

ZŠIS in Lidl Slovenija sta mlademu in perspektivnemu športniku invalidu, 14-letnemu plavalcu Patriku Jagodicu, uresničila veliko željo in mu omogočila ogled slavnostnega dogodka ob odprtju in nekaj tekem na letošnjih paraolimpijskih igrah v Riu.

Patrik Jagodic (desno) potuje v Rio. | Foto: Patrik Jagodic (desno) potuje v Rio.

Razstava Energija navdiha bo obiskovalcem Arboretuma Volčji potok na voljo vse do 26. septembra 2016.

Ne spreglejte