Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Rio 2016

Torek, 9. 8. 2016, 10.00

6 let, 6 mesecev

V Riu posnet še en zgodovinski selfie: korejski telovadki se požvižgata na politične razprtije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Zgodovinski selfie

Selfie, ki sta ga mladi telovadki iz Severne in Južne Koreje posneli med kvalifikacijami na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, je v hipu postal simbol enotnosti.

Na olimpijskih prizoriščih in v olimpijski vasi kar mrgoli priložnosti za srečanje z vrhunskimi športniki svetovnega formata. Dogaja se, da eden drugega cukajo za rokav za skupno fotografijo.


 

 

Priložnost so že izkoristili slovenski rokometaši, ki so se fotografirali s francoskim košarkarjem Tonyjem Parkerjem, skupno fotografijo sta posnela tudi teniški as (ki se je od olimpijskih iger v Riu poslovil že v prvem krogu) Novak Đoković in najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, pozdravila pa sta se tudi ameriški plavalec Michael Phelps, ki v Riu dokazuje, da ni za staro šaro, in Đoković.

 

 

Za prav posebno, lahko bi rekli zgodovinsko fotografijo pa sta poskrbeli mladi športnici z obeh strani meje na Korejskem polotoku. Južnokorejska telovadka, sicer novinka na olimpijskih igrah, Lee Eun Ju in njena kolegica iz Severne Koreje, olimpijska prvakinja na preskoku iz leta 2008 in svetovna prvakinja iz leta 2014 Hong Un Jong, sta se med nedeljskimi kvalifikacijami gimnastičnega programa na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru stisnili za simpatični selfie.

Skupna fotografija, ki sta jo mladenki posneli, je dokaz, da meje ostajajo samo v glavah politikov, medtem ko bi njihovi državljani nanje najraje pozabili, poročajo tuji mediji.


Fotografija, ki jo je na Twitterju prvi najverjetneje objavil ameriški politolog, predavatelj in kolumnist Ian Bremmer, pozneje mu je sledil še Armen Graham, namestnik urednika športa pri britanskem časniku Guardian, je hitro zaokrožila po spletu in si pridobila obilo simpatij v obliki deljenja tvitov in všečkov.

Odnosi se izboljšujejo, vsaj med športniki

Po poročanju časnika Korean Daily so je odnos severnokorejskih športnikov do olimpijcev iz drugih držav v zadnjem obdobju korenito spremenil. Na bolje, ocenjujejo. Zapisali so še, da so severnokorejski športniki v preteklosti odklanjali komunikacijo z južnokorejskimi "kolegi" in novinarji njihovih medijev, letošnje poletje pa so se njihovi odnosi precej otoplili.

Tako je bilo na primer opaziti, kako so ameriški telovadci s "petko" pozdravili severnokorejskega specialista za preskok Ri Se Gwanga, ta pa naj bi o južnokorejskem nasprotniku in aktualnem olimpijskem prvaku Yang Hak Seonu, zaradi poškodbe Ahilove tetive ga v Riu ne bomo videli, govoril samo v superlativih.

Ne spreglejte