Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
11. 8. 2016,
20.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Rio 2016

Četrtek, 11. 8. 2016, 20.58

6 let, 6 mesecev

V Hrastniku solze sreče, na Mostu na Soči solze žalosti #foto #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Most na Soči navijači

Na Mostu na Soči so se zbrali navijači našega najboljšega slovenskega dvojca Luke Božiča in Saše Taljata, ki pa se jima olimpijska tekma ni izšla po njunih željah. Bila sta ena izmed favoritov. "Gremo naprej," je optimistično dejal dedek Saše Taljata.

Navijači na Mostu na Soči po glasnosti prav nič niso zaostajali po glasnih Hrastničanih, ki so dan prej slavili srebrno medaljo njihovega junaka Petra Kauzerja. Luka in Sašo nista imela svojega dne. Tudi če ne bi storila dotika na progi, ne bi bila v igri za medaljo. Po tekmi je bil zelo redkobeseden njun kondicijski trener Jernej Župančič Regent. "Nista bila prava, več ne znam povedati."

"Ta šport je zelo nepredvidljiv. Če ti čoln ne steče, ob tem pa narediš napako, je vožnja taka, kot je bila. Verjetno jima je trenutno težko. Cilji so bili višji, tudi skozi celotno sezono sta dobro trenirala. Rad bi pohvalil njunega trenerja Dejana Testena, ki res z njima živi in dela. Zdravje ni načeto (smeh, op. p.), tako da gremo naprej," je optimistično svojo izjavo sklenil Vinko Taljat, dedek Saše Taljata.

Zelo pozorno je nastop Luke in Saša spremljal Peter Božič, oče Luke Božiča, ki ga konkurenca in zelo hitri časi niso presenetili. "Bilo je prepočasi. Morala bi odpeljati popolno vožnjo," je takoj po tekmi povedal Peter Božič.

Uroš Kodelja je v kajaku na divjih vodah nastopil na OI v Atenah leta 2004. | Foto: Uroš Kodelja je v kajaku na divjih vodah nastopil na OI v Atenah leta 2004.

Pesti za najboljši primorski dvojec je stiskal tudi Uroš Kodelja, ki je nastopil na olimpijskih igrah leta 2004, kjer je zasedel deseto mesto. Kako je on videl nastop Primorcev? "Mislim, da sta dobra štartala. Sicer sta odpeljala svojo vožnjo, ampak čoln ni stekel. Škoda, res mi je žal za njiju."

Zelo čustvena je ob nastopu je bila slovenska reprezentantka Nina Bizjak, ki je po ponesrečenem nastopu potočila tudi solzo. "Zdaj vem, kako je, ko nas naši straši spremljajo. Zelo težko mi je bilo to gledati, dosti raje sem sama na štartu. Ponosna sem na naše tekmovalce, konec koncev so vsi dosegli dobre rezultate. Da ne bo kdo mislil, da so to slabi rezultati."

Mama Urše Kragelj je bila z nastopom svoje hčerke zelo zadovoljna. | Foto: Mama Urše Kragelj je bila z nastopom svoje hčerke zelo zadovoljna.

Pozneje je nastopila tudi naša kajakašica Urša Kragelj, ki je bila na koncu deveta. Med navijači je bila tudi njena mama Marjeta, ki nam je po nastopu zaupala, da je zadovoljna z nastopom svoje hčerke. "Zelo sem zadovoljna. Ko se je uvrstila v finale, me je res prevzela sreča in tudi po tekmi sem res zadovoljna z njenim mestom. Na ekranu sem videla Uršo malo drugače, ampak biti v finalu olimpijskih iger je velik uspeh."

Ne spreglejte