Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
12. 8. 2016,
3.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,25

Natisni članek

Rio 2016

Petek, 12. 8. 2016, 3.13

6 let, 6 mesecev

Odzivi po tekmi Slovenija : Švedska (29:24)

Uroš Zorman: Brez evforije, prosim

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,25

"Nismo še pokazali vsega," po tretji zaporedni zmagi na olimpijskem turnirju v Riu de Janeiru, tokrat proti Švedski (29:24), zagotavljajo selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović in igralci.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Potem ko sta pred Slovenijo pokleknila Egipt in Brazilija, je slovenska izbrana vrsta ugnala še prvega evropskega tekmeca – Švedsko. Aktualni olimpijski podprvaki so bili boljši le v uvodnih minutah. Preostanek tekme pa je minil v znamenju prevlade Slovencev, ki so s tem pred zadnjima tekmama skupinskega dela potrdili preboj v četrtfinale, kar je (bil) tudi osnovni cilj.

Uroš Zorman in soigralci po švedskem skalpu še nad Nemčijo. | Foto: Reuters Uroš Zorman in soigralci po švedskem skalpu še nad Nemčijo. Foto: Reuters

Naj reče, da ni zadovoljen?

"Le kaj bi dejali o Vujoviću, če bi po treh zmagah in igralskem napredku dejal, da sem nezadovoljen? Vseeno pa lahko rečem, da ima Slovenija še kar nekaj prostora za napredek. Nekateri igralci še niso ujeli prave forme, pomanjkljivosti pa vidim tako v obrambi kot v napadu," je po tretji zmagi dejal selektor Veselin Vujović in v isti sapi oštel igralce, ki so se ob otipljivi prednosti pretirano sprostili in iskali atraktivne poteze. "Ostati moramo resna reprezentanca. Tudi zaradi tekmeca. Švedi si ne zaslužijo 'cepelinov'. Ostati moramo zbrani in trdo na tleh," je proti preostalima preizkušnjama proti Nemčiji in Poljski pogledal Črnogorec na slovenski klopi.

Veselin Vujović je imel tokrat manj razlogov za skrbi. | Foto: Reuters Veselin Vujović je imel tokrat manj razlogov za skrbi. Foto: Reuters

Da le ne bi vseh nabojev porabili že v skupini

Da je Slovenija uprizorila najboljšo predstavo, se je strinjal tudi kapetan Uroš Zorman, ki je tokrat večkrat pogledal proti tekmečevemu golu. S štirimi zadetki je bil med bolj učinkovitimi, "prehitela" pa sta ga le Simon Razgor in vnovič razpoloženi mladenič Blaž Janc (oba po pet zadetkov). Napredujemo iz tekme v tekmo. Upam le, da ne bomo vseh nabojev izstrelili že v skupinskem delu. Ključna tekma bo četrtfinalna. Dobro nam gre, a prišli bodo tudi slabi dnevi. Takrat bomo morali pokazati značaj. Glave morajo biti dvignjene, nikakor pa ni prostora za evforijo," je dejal dobro razpoloženi kapetan.

Tri tekme, tri zmage | Foto: Reuters Tri tekme, tri zmage Foto: Reuters

Najpomembnejša tekma? Naslednja.

"Lepo bi bilo, če bi z vsako naslednjo tekmo pokazali boljšo predstavo. Prostora za napredek je še dovolj. Verjamem, da lahko najboljšo igro prikažemo, ko bo to najbolj potrebno. Kdaj bo to, ne vem. Za nas je trenutno najpomembnejša naslednja tekma. Na vrsti je Nemčija," pa je pred selitvijo v slačilnico dejal Razgor, ki se bo s soigralci v dvorano Future vrnil v soboto. Takrat se bo tekma po lokalnem času začela že ob 9.30 (po slovenskem času ob 14.30).

Ne spreglejte