Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 8. 2016,
21.06

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rio 2016 gorsko kolesarstvo Tanja Žakelj

Nedelja, 7. 8. 2016, 21.06

7 let, 8 mesecev

Tanja Žakelj na zadnjem testu pred Riom sedma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tanja Žakelj | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na zadnjem testu pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru na svetovnem pokalu v kanadskem Mont-Sainte-Annu na dirki v olimpijskem krosu osvojila sedmo mesto. Zmagala je domačinka Catharine Pendrel.

Druga je bila Norvežanka Gunn Rita Dahle Flesjaa, ki je zaostala 43 sekund, tretja pa Kanadčanka Emily Batty, zaostala je 1:38 minute. Žakljeva je za zmagovalko zaostala 5:47 minute.

Žakljeva v vse boljši formi

Tekmovalka slovenske profesionalne ekipe Unior Tools je v Kanadi še enkrat potrdila, da je po slabšem začetku sezone v vse boljši formi. Sezono svetovnega pokala je začela z 29., 40. in 39. mestom, vmes je bila na evropskem prvenstvu sedma, na svetovnem prvenstvu na Češkem pa je kmalu po štartu padla čez tekmico in nadaljevala povsem z zadnjega mesta, končala pa na 22. mestu. Dvig pripravljenosti je nato potrdila še na svetovnem pokalu v Švici, ko je bila 16.

V Kanadi je začela pogumno, bila na prvem merjenju časa 13., nato pa je napredovala do sedmega mesta, ki ga je tudi zadržala.

"Čez dobrih 14 dni me čaka dirka sezone, mogoče tudi štirih let"

"Nisem delala scenarijev. Na štartu sem bila zelo sproščena. Prizorišče mi je všeč. Proga je zelo zahtevna, mogoče mi tudi zaradi tega ustreza. Fizično in tehnično je zelo zahtevna. Želela sem izkoristiti uro in pol dirkanja, da naredim vse, kar lahko. Na koncu se je zdelo, da sem zelo močna, ampak to je bilo vse, kar sem lahko dala od sebe," je dirko pokomentirala 27-letnica.

"Dirka je bila zelo pomembna, čez dobrih 14 dni me čaka dirka sezone, mogoče tudi štirih let. Zelo zadovoljna sem s tem, kar sem pokazala, to je super rezultat po takšni sezoni, kot jo imam. Vem, da sem pripravljena, dobro sem izkoristila tedne doma. Zahvaljujem se ekipi in trenerju, naredili smo velik korak naprej. Upam, da 14 dni ostanemo zbrani in naredimo svoje delo," si še želi Ledinka, po petih dirkah 22. v svetovnem pokalu.

Žakljevo olimpijski nastop čaka 20. avgusta, nato pa v začetku septembra še zaključek svetovnega pokala v Andori.

Ne spreglejte