Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
12. 8. 2016,
21.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,83

Natisni članek

Rio 2016

Petek, 12. 8. 2016, 21.57

6 let, 6 mesecev

Slovenski rokometni zajtrk

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,83

Slovenska rokometna reprezentanca se po treh zmagah na prav toliko tekmah na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru z vse bolj samozavestnimi obrazi pripravlja na sobotno tekmo z Nemčijo, ki bo dodobra zamajala dozdajšnji urnik. Namesto Nika Henigmana Miha Zarabec.

Vid Kavtičnik in Dean Bombač: po zmagah nad Egiptom, Brazilijo in Švedsko še nad Nemčijo | Foto: Vid Kavtičnik in Dean Bombač: po zmagah nad Egiptom, Brazilijo in Švedsko še nad Nemčijo

Tekma Slovenija - Nemčija bo danes ob 14.30 po slovenskem času

"Pred dnevi sem po telefonu govoril z ženo, ki se je pritožila, da igramo tekme ob povsem neustreznih terminih. Vseeno je dodala, da se veseli tekme z Nemčijo, saj ji ura bolj ustreza. Dejal sem ji, da je to morda že res, a za nas je to katastrofa, saj bomo z Nemci igrali že ob 9.30 po lokalnem času," se je urnika tekem na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru dotaknil Uroš Zorman, a v isti sapi dodal, da se bodo z enako težavo srečali tudi Nemci.

Ob novi dobri predstavi bi bilo zgodnje vstajanje prav gotovo hitro pozabljeno. "Pomembno je, da ohranimo to pozitivno vzdušje. Živimo drug za drugega, kar se kaže tudi na igrišču," pravi Zorman, zadovoljen s priigranim kapitalom na prvih treh tekmah, zaradi katerega tudi morebitna poraza v zaključku skupinskega dela (Slovenijo nato čaka še Poljska) ne bi bila usodna. "Najbolj pomembna tekma bo četrtfinalna," dodaja Zorman.  

Ne želi se ugrizniti v jezik

S kapetanom se strinja tudi Vid Kavtičnik, eden od njegovih izkušenih pomočnikov pri "brzdanju" mlajšega dela reprezentance. V zgoščenem urniku s soigralci resda nima prav veliko možnosti za natančno pripravo na tekmeca, a verjame, da Nemce dobro poznajo.

"Lepo je imeti tri zmage, a poudarjam, da moramo ostati mirni. Upam, da so pred nami še tri tekme. Na vsako posebej se je treba dobro pripraviti. Jasno pa je, da bomo spodrsljaj raje sprejeli v skupinskem delu kot pa v izločilnem. Imamo pravo energijo. Uresničujemo zahteve selektorja, ki izpostavlja predvsem doslednost v obrambi," pravi izkušeni legionar, ki pa se še vedno izogiba vprašanjem o slovenskem dometu: "Nič ne bom rekel. Ne želim se gristi v jezik."

Miha Zarabec bo prvič okusil olimpijsko tekmo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Miha Zarabec bo prvič okusil olimpijsko tekmo. Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenija bo četrto tekmo odigrala v nekoliko spremenjeni postavi. Poškodovanega Nika Henigmana bo v slovenski vrsti zamenjal rezervist Miha Zarabec.

Henigman sicer na dozdajšnjih treh tekmah ni ime zelo vidne vloge v ekipi, a z Ribničanovo poškodbo je Slovenija ostala brez klasičnega strelca, saj je organizator igre Miha Zarabec popolnoma drugačen tip igralca.

To bo Trebanjčev debi na olimpijskih igrah in drugi nastop na velikih tekmovanjih po januarskem evropskem prvenstvu na Poljskem. Od rezerv ima Veselin Vujović na voljo še Urbana Lesjaka in Davida Miklavčiča.
Ne spreglejte