Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
18. 8. 2016,
6.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Rio 2016

Četrtek, 18. 8. 2016, 6.13

6 let, 7 mesecev

Sanjski torek in črna sreda za Hrvate

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Hrvaška je v pičlih dveh urah v dveh sosednjih dvoranah olimpijskega parka v Riu de Janeiru ostala brez dveh reprezentanc. Četrtfinale usodno tako za rokometaše kot tudi košarkarje.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Poljski rokometaši in srbski košarkarji so v vsega dveh urah dodobra pokvarili hrvaško olimpijsko ozračje. Naši južni sosedje imajo sicer v boju za ekipno kolajno še vedno vaterpoliste, ki se bodo danes za vstop v veliki finale udarili s Črno goro. Do takrat pa bodo objokovali predvsem šokanten sredin večer.

Bojan Bogdanović in hrvaški košarkarji po porazu s Srbijo | Foto: Bojan Bogdanović in hrvaški košarkarji po porazu s Srbijo

Poraz proti Sloveniji, zmaga nad Hrvaško

Kmalu po tem, ko so danski rokometaši z olimpijskih iger v domovino poslali Slovenijo, so hladno prho Hrvatom pripravili Poljaki. Po porazu v zadnjem krogu skupinskega dela proti četi Veselina Vujovića so tokrat pokazali povsem drugačen obraz in se Hrvatom oddolžili za boleč poraz na zadnjem evropskem prvenstvu. Vodili so večji del tekme in na koncu slavili zmago z rezultatom 30:27. Hrvati tako ostajajo pri treh rokometnih olimpijskih kolajnah. Potem ko so bili v letih 1996 in 2004 prvaki, pred štirimi leti pa  bronasti, tokrat ostajajo praznih rok.

Poraz proti Srbiji vedno boli

In medtem ko si naši sosedje še niso dodobra opomogli od rokometnega šoka v dvorani Future, se je v le streljaj oddaljeni Carioca areni začel četrtfinalni hrvaško-srbski košarkarski obračun. Tudi ta se ni končal po hrvaških željah. Za četo selektorja Aleksandra Petrovića, ki si je olimpijski nastop nekoliko nenadejano zagotovila v dodatnih kvalifikacijah, je bila usodna tretja četrtina. Z rezultatom 34:14 jo je dobila Srbija. Hrvati so se resda v zaključku vrnili v igro za zmago,  a bili v končnici taktičnih osebnih napak in prostih metov nenatančni (86:83).     

Super torek

Precej boljše volje pa je bila hrvaška olimpijska družina dan pred tem. Enajsti tekmovalni dan iger so poimenovali kar "super torek". V razmiku petih ur so se namreč veselili kar štirih kolajn, od tega dveh že podeljenih, dveh pa zagotovljenih. Atletinja Sandra Perković je postala olimpijska prvakinja v metu diska. Jadralec Tonči Stipanović je osvojil srebro v razredu finn. Medaljo si je s prebojem v polfinale zagotovil boksar Filip Hrgović. Odličji pa imata pred finalno regato v žepu tudi jadralca v razredu 470 Šime Fantela in Igor Marenić.

Že pred tem so Hrvaški kolajne na olimpijskih igrah v Riu zagotovili zlati strelec Josip Glasnović, zlati veslaški dvojec bratov Sinković in srebrni skifist Damir Martin.  

Ne spreglejte