Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
21. 7. 2016,
15.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

2

Natisni članek

rokomet Veselin Vujović Simon Razgor

Četrtek, 21. 7. 2016, 15.42

6 let, 6 mesecev

Pred Hrvati živčnost povzroča olimpijski seznam #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

2

Rogla, Zreče, Kozina. To so postaje priprav rokometne reprezentance pred odhodom v Rio. Karavana od danes biva in dela v svoji primorski bazi. Rio je bližje, živčnost glede potnikov tja pa se stopnjuje.

V nedeljo je Slovenija več kot uspešno gostovala v Trbovljah, od danes pa vadi na Kozini. Dve mesti slovite rokometne tradicije, ki je zaradi (pre)velikih apetitov za nekaj časa zbledela, zdaj pa si spet želi povrniti nekdanji lesk. V hrpeljski Modri dvorani, kjer je nekoč domoval pokojni Gold Club, zdaj vadijo slovenski reprezentanti, ki jih jutri (petek) v Kopru čaka tekma s Hrvati.


 

Selektor Veselin Vujović je sicer že oddal seznam 15-erice za Rio Olimpijskemu komiteju Slovenije – predvidoma dva igralca bo določil naknadno – , ekipi in javnosti pa ga še ni izdal. To naj bi storil v sredo po drugi tekmi s Hrvaško.

''Živčnost seveda je. Vsi bi želeli vedeti, ali potujemo v Rio. Selektor pa seveda ve, kaj je prav in kdaj naj nam to pove. Drži nas v nekem pozitivnem vzdušju in konkurenci. On je za to odgovoren, mi pa moramo počakati. Verjetno je prav, da se moramo najprej dokazati, on pa se bo nato odločil,'' pravi Simon Razgor, levo krilo, ki ga Vujović dobro pozna, ceni pa ga predvsem zaradi njegove igre v obrambi v postavitvi 5–1: ''Naša forma se počasi dviguje. Zdaj se manj posvečamo fizičnemu delu treninga in več taktičnemu. Seveda pa imamo vsi v glavi to, da moramo biti najboljši na olimpijskih igrah.''

Slovenci bodo na Kozini ostali do 1. avgusta, ko sledi odhod v Rio.

Dean Bombač | Foto: Reuters Dean Bombač Foto: Reuters

Bombač pričakuje žar in borbo

"Vesel sem, da smo se preselili tudi na mojo domačo Primorsko, kjer se vsi dobro počutimo. Zelo smo zadovoljni, da bomo s Hrvati igrali v Kopru, saj je Bonifika na naših tekmah vselej lepo polna, vzdušje pa super, zato mislim, da je v tem trenutku daleč najlepše igrati tam. Mislim, da bomo videli zelo izenačeno tekmo dveh enakovrednih ekip. S Hrvati smo se srečali tudi na pripravah za evropsko prvenstvo, na katerih smo izgubili za en gol ter na drugi tekmi zmagali za petnajst, a to verjetno ni bila realna slika. Pričakujem dober rokomet, poln žara in polne tribune. Smo pripravljeni in že komaj čakamo obe tekmi, ki sta pred nami," razmišlja sin Kopra Dean Bombač. V sredo se bodo Slovenci s Hrvati pomerili še v Opatiji, tekma z danci pa bo že v Riu.

 

Ne spreglejte