Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2016,
12.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Rio 2016

Četrtek, 14. 7. 2016, 12.37

6 let, 7 mesecev

Še 22 dni do OI

Rdeča luč za slovensko plavalko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Slovenska plavalna ekipa bo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru štela devet članov, s čimer so se razblinile sanje o prvem olimpijskem nastopu Špele Bohinc.

V olimpijski bazen bo skočilo devet Slovencev. | Foto: V olimpijski bazen bo skočilo devet Slovencev.

Seznam slovenskih olimpijskih potnikov vsaj do ponedeljka ostaja pri 59 športnikih in športnicah. Zdaj je dokončno zapečatena usoda plavalnega tabora.

Potem ko je namreč Mednarodna plavalna zveza FINA zavrnila slovensko vlogo, po kateri bi Janja Šegel in/ali Tjaša Pintar, sicer članici štafete 4 x 200 metrov prosto, prejeli vabilo za nastop tudi na individualni preizkušnji, je v vodo padla ideja, da bi se med potnice v Rio kot četrta članica štafete in deseta plavalka uvrstila še Špela Bohinc.

Selektor: Žal mi je, toda …

V slovenskem taboru so do zadnjega upali, da bi dovoljenje za nastop na posamični tekmi dobila vsaj mlada Šeglova, ki je pretekli teden na mladinskem evropskem prvenstvu na Madžarskem osvojila bronasto medaljo, obenem pa z zamudo izpolnila celo normo A za nastop na igrah, a je FINA ostala neizprosna.

"Na to žal ne moremo vplivati. Na igrah bo ob Anji Klinar, Šeglovi in Pintarjevi zdaj v štafeti nastopila Tjaša Oder. Meni je žal samo za Špelo," je sporočilo krovne zveze komentiral selektor slovenske izbrane vrste Miha Potočnik, ki bo na OI tako popeljal devet bazenskih plavalcev in daljinsko plavalko Špelo Perše.

Še nekaj odprtih vprašanj

Poleg Bohinčeve na uvrstitev na olimpijski seznam v zadnjem trenutku upa še nekaj športnikov. V "čakalnici" sta namreč še pomurski rokoborec Jure Kuhar, ki čaka na morebitno povabilo mednarodne zveze, in celo suspendirana gorska kolesarka Blaža Klemenčič. Vrata so zanjo priprta, če se bo pravočasno in z zanjo ugodnim razpletom končal protidopinški postopek.

Vozovnico v Rio si bo poskušala zagotoviti še metalka diska Veronika Domjan, poseben status pa ima tudi tekačica na 3000 metrov z zaprekami Maruša Mišmaš. Ta ima sicer potrjeno normo, a bo v Rio potovala le v primeru zelene luči reprezentančnega zdravnika.

Ne spreglejte