Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
21. 8. 2016,
8.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

vaterpolo zlata medalja Hrvaška Srbija Rio 2016

Nedelja, 21. 8. 2016, 8.24

6 let, 7 mesecev

Prizor med selektorjema, ki je ganil Srbe in Hrvate

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Zmaga Srbije proti Hrvaški v finalu vaterpola na OI v Riu | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rivalstvo med srbskimi in hrvaškimi športniki je zaradi zgodovine vselej prisotno. Večkrat smo tudi na tekmah vaterpola videli incidente, v velikem finalu olimpijskih iger v Riu pa to, kako se med seboj spoštujejo, kar je zmaga za šport.

Junaki vaterpolskega turnirja na olimpijskih igrah v Riu so postali Srbi, ki so v finalu v sosedskem derbiju z 11:7 premagali Hrvate. Navdušenje ob zmagi je bilo veliko, kapetan Živko Gocić pa je izjavil, da se je Srbija s tem uspehom zapisala med nesmrtne: "Osvojili smo evropsko in svetovno prvenstvo, svetovno ligo in zdaj še olimpijske igre. Nikomur ni uspelo narediti kaj takšnega."

Z veliko zmago se je Gocić na najlepši mogoč način poslovil od reprezentance.

"V sanjah si nisem mislil, kaj mi bo vaterpolo v življenju dal vse. Imamo sijajno ekipo z odličnimi posamezniki. Neverjetno smo povezani. Sploh se še ne zavedam, kaj smo naredili," je bil vesel strelec štirih golov Dušan Mandić.

Čeprav smo lahko v preteklosti na vaterpolskih tekmah omenjenih reprezentanc videli številne izgrede, pa velja tokrat izpostaviti pozitivno sliko, za katero sta s čestitko po koncu obračuna poskrbela selektorja. Zaradi te v Srbiji in na Hrvaškem pišejo, da je zmagal šport.

Po veliki zmagi je v Srbiji zavladalo veliko slavje, ki se je preselilo na ulice. Po številnih mestih so bučno proslavljali zlato medaljo, danes zvečer pa upajo, da bi lahko veliko presenečenje zrežirali košarkarji, ki jih ob 20.45 čaka dvoboj s favoriziranimi Američani.

Fotoutrinki slavja srbskih vaterpolistov po osvojeni zlati medalji

Zmaga Srbije proti Hrvaški v finalu vaterpola na OI v Riu | Foto: Reuters Foto: Reuters Zmaga Srbije proti Hrvaški v finalu vaterpola na OI v Riu | Foto: Reuters Foto: Reuters Zmaga Srbije proti Hrvaški v finalu vaterpola na OI v Riu | Foto: Reuters Foto: Reuters Zmaga Srbije proti Hrvaški v finalu vaterpola na OI v Riu | Foto: Reuters Foto: Reuters Zmaga Srbije proti Hrvaški v finalu vaterpola na OI v Riu | Foto: Reuters Foto: Reuters Zmaga Srbije proti Hrvaški v finalu vaterpola na OI v Riu | Foto: Reuters Foto: Reuters Zmaga Srbije proti Hrvaški v finalu vaterpola na OI v Riu | Foto: Reuters Foto: Reuters

Slavje na ulicah Srbije

 

Ne spreglejte