Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2016,
20.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Natisni članek

jadranje Vasilij Žbogar Rio 2016

Torek, 16. 8. 2016, 20.26

6 let, 6 mesecev

Kako so regato za srebrno kolajno spremljali v Izoli

Pristno, prisrčno, pričakovano ... Veselje ob novi olimpijski medalji Vasilija Žbogarja! #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Vasilij Žbogar

Jadralec Vasilij Žbogar je pred očmi svojih najbližjih: očeta Stanislava, mame Dragice, žene Maje in sina Talina prijadral do svoje tretje olimpijske medalje, druge srebrnega leska. Vsi so ga namreč danes v družbi ljubiteljev jadranja spremljali v klubskih prostorih Jadralnega kluba Burja v Izoli. Preverite, kako je bil videti izolski navijaški utrip!

Izbruh veselja ob še eni medalji Vasilija Žbogarja #video

Skandiranje "Vasko, Vasko, … Jure, Jure (vodja ekipe Vasilija Žbogarja in njegov mlajši brat, op. a.) …" se je v večernih urah 11. olimpijskega dne razlegalo iz klubskih prostorov Jadralnega kluba Burja v Izoli, kjer so svojci, prijatelji in drugi ljubitelji jadranja spremljali (verjetno zadnji) olimpijski plov v karieri Vasilija Žbogarja, najboljšega slovenskega jadralca vseh časov.

V prostorih Jadralnega kluba Burja v Izoli so se v čast zadnjega lova na olimpijsko medaljo Vasilija Žbogarja zbrali njegovi najbližji in številni ljubitelji jadranja. | Foto: V prostorih Jadralnega kluba Burja v Izoli so se v čast zadnjega lova na olimpijsko medaljo Vasilija Žbogarja zbrali njegovi najbližji in številni ljubitelji jadranja.

Če se mu ne bi izšlo po načrtih in bi po nekem čudnem matematičnem naključju ostal brez olimpijske medalje, bi bila Izola poklapana, a ker se k sreči je, in to na najpomembnejši tekmi v sezoni ali celo v karieri, v Izoli vlada veselje na potenco, proslavljanje še enega naslova olimpijskega podprvaka njihovega sokrajana pa je radoživo in glasno.

"Vasko, Vasko ... Jure, Jure ..." se je razlegalo iz klubskih prostorov v Marini Izola. | Foto: "Vasko, Vasko ... Jure, Jure ..." se je razlegalo iz klubskih prostorov v Marini Izola.

Vznemirjenje, ki sta ga ob tem nastopu čutili najpomembnejši ženski v življenju jadralca Vasilija Žbogarja, četrtega Slovenca s tremi olimpijskimi medaljami – danes je bronu in srebru dodal še eno srebro – žena Maja in mama Dragica, je podobno vznemirjenju, ki so ga mnogi Slovenci čutili v času jugoslovanske in pozneje slovenske smučarske evforije.

Tako veliko je bilo, da zadnjega olimpijskega plova sploh nista spremljali v neposrednem prenosu, niti v gruči ljudi, ki je družno navijala za njihovega vzornika.

Konec dober, vse dobro. Objem Vasilijeve žene Maje in sina Talina, ki menda tudi že v praksi izkazuje očetove jadralne gene. | Foto: Konec dober, vse dobro. Objem Vasilijeve žene Maje in sina Talina, ki menda tudi že v praksi izkazuje očetove jadralne gene.

Žena, Splitčanka Maja, je denimo poteze svojega partnerja spremljala v klubski pisarni na internetu, mama pa je ta čas tremo razbijala s klepetom z novinarji radijskega programa.

Kako je žena Maja (prihaja iz Splita in tokrat v javnosti prvič nastopa v slovenskem jeziku) pospremila Vasilijev nastop #video

Vsi drugi, ali pa vsaj mnogo njih, pa so (verjetno) zadnji olimpijski nastop najuspešnejšega slovenskega jadralca vseh časov spremljali v prostorih Jadralskega kluba Burja v Izoli, kjer imajo med člani zapisanega tudi Žbogarja. Že 32 let je član njihovih vrst, nam je sekretar kluba Dragan Sinožič pripovedoval v klubski pisarni, kjer imata ata in sin Žbogar vsak svojo vitrino kolajn.

V klubu Burja ima Vasilij Žbogar svojo vitrino. | Foto: Ana Kovač V klubu Burja ima Vasilij Žbogar svojo vitrino. Foto: Ana Kovač

Ni čudno, tudi oče Stanislav (na fotografiji z vnukom Talinom v majici brazilskega nogometaša Neymarja), danes podpredsednik Jadralne zveze Slovenije, je bil namreč zelo uspešen jadralec.

Vasilijev oče Stanislav, tudi sam nekoč uspešen jadralec, je na tretjo olimpijsko medaljo svojega sina najbolj ponosen. | Foto: Vasilijev oče Stanislav, tudi sam nekoč uspešen jadralec, je na tretjo olimpijsko medaljo svojega sina najbolj ponosen.

In kot smo slišali iz ust mnogih, tudi triletni Talin kaže naklonjenost temu garaškemu športu. Pa čeprav to Vasiliju, niti njegovi babici in mami ne diši. Geni bodo tukaj očitno igrali odločilno vlogo ...

Vasilijeva brazilska olimpijska medalja je vredna največ, pravi njegov oče #video

Ne spreglejte