Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
11. 8. 2016,
12.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

Peter Kauzer Rio 2016

Četrtek, 11. 8. 2016, 12.21

6 let, 7 mesecev

"Preprosto ga nisem mogel več gledati"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Andraž Vehovar, Peter Kauzer

Srebrna olimpijska medalja Petra Kauzerja na noge ni dvignila le Hrastnika, ampak vse ljubitelje športa. Njegov nastop ni želel gledati Andraž Vehovar, dobitnik srebrne medalje iz Atlante (1996). Pa veste, zakaj?

Veliko je bilo tistih, ki so trepetali za 32-letnega Hrastničana, saj so mu zares privoščili, da mu uspe na tretjih olimpijskih igrah. Nekateri pa vožnje Kauzerja raje niso gledali. Eden med njimi je bil tudi nekdanji vrhunski kajakaš Andraž Vehovar, ki je verjel, da je Peter tokrat zrel za medaljo.

Končno bo potegnil medaljo iz omare

"Če iskreno povem, je še meni malo odleglo. Mislim, da smo si vsi, ki smo kakorkoli povezani s tem športom, želeli medalje in je končno prišla. Verjel sem vanj in moram reči, da verjamem še tudi v koga drugega. Mislim, da Sašu Taljatu in Luki Božiču prav tako lahko uspe," je uvodoma povedal Vehovar, ki ni zdržal pred televizijo.

"Preprosto ga nisem mogel več gledati, saj sem ob gledanju Benjamina Savška tako trpel, da sem si rekel, da se tega ne grem več. Pravzaprav mi je žena z zgornjega nadstropja sporočala, kaj se dogaja. Res sem bil vesel tega uspeha in dobesedno mi je odleglo," nam je še povedal Ljubljančan, ki priznava, da svoje medalje že dolgo ni imel v rokah.

"Medalje sploh nimam doma. Spravljena je nekje pri starših in je že kar nekaj časa nisem držal v rokah. Verjetno bi moral imeti lepši odnos do tega darila. Zdaj jo bom dejansko vzel, ker me otroci ob takšnih dogodkih, kot so olimpijske igre, vedno prosijo, da naj jo pokažem."

Janoš Peterlin je s Petrom veliko treniral. | Foto: Sportida Janoš Peterlin je s Petrom veliko treniral. Foto: Sportida

Petru vsa čast

Eden izmed tistih, ki Petra zelo dobro pozna, je tudi njegov klubski kolega Janoš Peterlin. "Super, res super. Šlo je na nož, saj so prvi štirje res dobro odpeljali. Malo je zmanjkalo za zlato, ampak vseeno Petru vsa čast, ima srebrno medaljo. Vedeti je treba, da je na takšni tekmi res velik pritisk in da se je težko zbrati," nam je povedal Peterlin, ki Petra zadnja štiri leta ne vidi tako pogosto, potem ko se je preselil v Francijo. "Fino je bilo trenirati z njim in še vedno, ko se vrnem, grem rad z njim na vodo."

"Spremljam ga, odkar je bil še mulc"

Že od daleč se je videlo, da je gospod Uroš velik navijač Petra Kauzerja. "Spremljam ga, odkar je bil še mulc," nam je uvodoma dejal Uroš, ki nam je povedal, da se spominja prvih Petrovih zavesljajev. "Oče ga je dal v čoln in ga je spustil. Potem se pa reši, če se moreš. (smeh) No, tako hudo ni bilo," se je kaj hitro popravil.

Tako kot pri Petru je bilo po tekmi tudi pri njem nekaj grenkega priokusa. "Pred tekmo sem govoril, da bo tudi bron zlato, samo naj dobi medaljo. Zdaj pa priznam, da sem malo jezen, ker je za 17 stotink izgubil zlato. Upamo in vemo, da bo Peter tudi še v prihodnje veslal, ker on ima ta šport v srcu."

Navijaču je bilo žal za 17 sekund. | Foto: Navijaču je bilo žal za 17 sekund.

Razjedal ga je notranji strah

V Hrastniku je bil tudi predstavnik Kajakaške zveze Slovenije Jaka Marušič. Ta je že pri Benjaminu Savšku upal na medaljo, a se Beniju na koncu žal ni izšlo. Ko smo ga vprašali po tekmi, ali je tudi tokrat verjel v medaljo, nam je odgovoril: "Medaljo sem pričakoval, vendar me je znotraj razjedal nek strah. Resnično sem bil nervozen do zadnjega. Ko je prišel v cilj, sem si rekel: 'Hudiča, še trije so gor, pa ja ne bodo vsi trije odpeljali še bolje'. Zdaj jo imamo."

Ne spreglejte