Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 8. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

Natisni članek

Agnieszka Radwanska Rio 2016

Nedelja, 7. 8. 2016, 8.00

6 let, 6 mesecev

Slovo poljske favoritinje Angieszke Radwanske v Riu

Potovala 55 ur, zbolela, razbila lopar in izpadla

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70
Angieszka Radwanska | Foto Reuters

Foto: Reuters

Uvodni dan ženskega teniškega olimpijskega turnirja je postregel z velikim presenečenjem. Že v prvem krogu se je poslovila četrta nosilka Angieszka Radwanska, ki ji v zadnjih dneh ni do smeha. Proti njej se je zarotilo skoraj vse.

Poljska teniška zvezdnica Angieszka Radwanska je ena najboljših igralk na svetu. Pred štirimi leti je zaigrala v finalu Wimbledona, na svetovni jakostni lestvici pa zaseda peto mesto. Na olimpijskem turnirju v Riu je bila postavljena za četrto nosilko, kjer pa ji ni šlo najboljše od rok.

Gledalcem je pomahala v slovo že po prvem nastopu. Priznala je, da je imela pri zgodnjem porazu prste vmes tudi neprijetna izkušnja s predolgim potovanjem in pomanjkanjem vrhunskega treninga v Braziliji.

Iz New Yorka v Lizbono, nato pa v Rio

Saisai Zheng je za zmago nad poljsko favoritinjo potrebovala 99 minut. | Foto: Reuters Saisai Zheng je za zmago nad poljsko favoritinjo potrebovala 99 minut. Foto: Reuters

Kitajka Saisai Zheng je visokonogo Poljakinjo ugnala s 6:4 in 7:5, po dvoboju pa priznala, da je imela srečo, ker je Angieszka, v teniškem svetu znana pod vzdevkom Aga, igrala daleč pod ravnijo, s katero ponavadi nastopa na največjih turnirjih. Vedela je za njene težave s prihodom v Rio, ki spominjajo na tragikomični film, saj je morala Radwanska, čeprav je želela v Brazilijo pripotovati iz Kanade, na poti zaradi višjih sil dvakrat prečkati Atlantski ocean. Težave so se začele takoj po izpadu v osmini finala na močnem turnirju v Montrealu.

Morala bi odleteti proti Miamiju, a je bil let odpovedan zaradi tehničnih težav. Odločila se je, da se bo odpravila v New York, od tam pa ni in ni našla pravočasne povezave do Floride. Zaradi slabega vremena je morala ostati v ameriškem velemestu. Ker je na njo že pritiskal čas, saj se je bližal začetek olimpijskih iger, je morala sprejeti novo odločitev.

Iz New Yorka je 27-letna zvezdnica odpotovala v Lizbono, nato pa ponovno prečkala Atlantski ocean in končno prišla v Rio. Ko je pomislila, da se je znebila preglavic, se je ponovno zmotila.

Ko je prispela, je zbolela

Poljakinja je na srečanju proti Zhengovi zlomila lopar. | Foto: Reuters Poljakinja je na srečanju proti Zhengovi zlomila lopar. Foto: Reuters

Vožnja z avtobusom do olimpijske vasi je zaradi strogih varnostnih meril namesto 30 minut trajala kar dve uri. V sredo je Radwanska končno prišla v Rio, pot od Montreala do mesta, ki letos gosti največji športni dogodek leta, pa je trajala kar tri dni. ''Tri dni sem preživela na letališčih, namesto da bi se pripravljala na igre. Pogrešala sem pravi trening. Zmanjkalo mi je časa,'' je po porazu s Kitajko iskala razloge za hiter izpad.

Ni ji bilo lahko, saj je po prihodu v Brazilijo za nameček še zbolela, tako da je pošla njena moč, ki bi jo potrebovala v nastopu proti 63. igralki sveta. Na srečanju z Zhengovi so sicer mirni Poljakinji pošteno nagajali živci. Po eni izmed izgubljenih točk je jezo skalila na loparju in ga razbila, kar ni v njeni navadi.

''Ni mi pomagalo pri rezultatu, sem se pa vseeno počutila bolje, saj potrebuješ za to, da razbiješ lopar, vsaj nekaj moči,'' se je po porazu v Riu pošalila pred predstavniki sedme sile. Na olimpijskem turnirju bo ostala, saj namerava sodelovati tudi v konkurenci mešanih dvojic.

Ne spreglejte