Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
16. 8. 2016,
15.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić Rio 2016

Torek, 16. 8. 2016, 15.30

6 let, 6 mesecev

Po zlati, srebrni in bronasti še "lesena" kolajna za Slovenijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je s četrtim mestom v šprintu na 200 metrov poskrbela za četrto najboljšo slovensko uvrstitev na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer pa še ni rekla zadnje besede.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Špela Ponomarenko Janić na OI 2016 še ni rekla zadnje besede. | Foto: Špela Ponomarenko Janić na OI 2016 še ni rekla zadnje besede.

Slabe štiri desetinke so z dobrimi rezultati predhodnikov navdahnjeno slovensko reprezentanco ločile od že četrte kolajne na teh olimpijskih igrah. Toliko je namreč od tretje stopničke ločilo izkušeno kajakašico na mirnih vodah Špelo Ponomarenko Janić. Ta se je še pred jadralcem Vasilijem Žbogarjem, ki mora danes zgolj dokončati odlično zastavljeno delo, podala v boj za odličje in preizkušnjo končala s koktajlom zadovoljstva ob najboljšem olimpijskem rezultatu kariere in grenkobe ob spoznanju, da ji je pripadla le "lesena" kolajna, kakor v žargonu pravimo pregovorno nehvaležnim četrtim mestom.

"Verjetno se bom vedno spraševala, kje bi lahko dobila še tistih nekaj stotink. Vseeno menim, da sem dobro opravila svojo nalogo, tako da si nimam prav veliko očitati," je po špriterski preizkušnji na 200 metrov v veslaškem središču Lagoa dejala 34-letna Primorka in dodala: "Za razliko od kvalifikacij in polfinala sem tokrat dobro štartala in se kljub slabši progi dobro bojevala."

Po četrtem mestu je Ponomarenkova čestitala novi prvakinji, sicer pa partnerki na treningih Lisi Carrington. | Foto: STA , Po četrtem mestu je Ponomarenkova čestitala novi prvakinji, sicer pa partnerki na treningih Lisi Carrington. Foto: STA ,

Še ena priložnost

Za eno od treh mamic v slovenski reprezentanci (še triatlonka  Mateja Šimic in atletinja  Martina Ratej) pa olimpijskih iger s tem še ni konec. Še več, nova priložnost jo čaka že jutri, ko se bo podala v kvalifikacije na 500 metrov. "Gre za zahtevnejšo disciplino, v kateri pa sem v zadnjih letih nizala celo boljše rezultate. Čaka me zahteven dan, saj bodo kvalifikacijske in polfinalne vožnje zgoščene v vsega eno uro. Treba bo pametno varčevati z energijo," pogleduje proti drugi tekmi na svojih tretjih olimpijskih igrah.

O kolajni (še) ne govori. "Osnovni cilj je uvrstitev v finale. Upam, da mi bo tokrat naklonjena ugodnejša polfinalna skupina," odgovarja Ponomarenkova, ki je zadnje treninge opravila v Bohinju, pred tem pa se je v Španiji urila v družbi novozelandske šampionke Lise Carrington. Ta je tokrat zanesljivo dobila preizkušnjo. Na stopničkah za zmagovalke pa sta se ji pridružili še Marta Walczykiewicz in Inna Osipenko iz Azerbajdžana.

Ne spreglejte