Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2016,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Torek, 16. 8. 2016, 11.15

6 let, 6 mesecev

Novosti na Lopati pri Celju

Po Urškini zmagi v Londonu je kupil rdeč angleški "double-decker", kaj bo storil po uspehih Tine in Ane?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Urška Žolnir | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Pred olimpijskimi igrami v Atenah je na Lopati pri Celju trener Marjan Fabjan uredil športni muzej. Pred igrami v Londonu je postavil telovadnico juda na Ostrožnem. Po zmagi Urške Žolnir v Londonu je kupil dvonadstropni angleški avtobus in ga parkiral poleg vadbenega centra. Kako bo obeležil uspeh svojih varovank v Riu de Janeiru. Romanje na Brezje je že napovedal, kaj sledi?

Najprepoznavnejši obraz juda v Sloveniji Marjan Fabjan, dvakrat izbran za najboljšega trenerja juda na stari celini, je po zmagi svoje varovanke, danes trenerke moškega dela ekipe v klubu Sankaku Urške Žolnir, na olimpijskih igrah v Londonu kupil dvonadstropni angleški avtobus. Danes je parkiran za športno dvorano Z'dežele Sankaku kot opomnik na izpolnitev sanj vsakega športnika.

Rdeč avtobus je zelo izstopajoč dodatek vadbenega centra na Lopati. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rdeč avtobus je zelo izstopajoč dodatek vadbenega centra na Lopati. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Kako bo trener Fabjan, ki je trenutno čustveno povsem izžet in se poigrava celo z idejo o slovesu, ovekovečil olimpijski naslov Tine Trstenjak in bronasto kolajno Ane Velenšek?

Ne prezrite:

 | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Sem ga že ovekovečil," je dejal sinoči na živahnem sprejemu na Lopati. "Že pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru sem v bližini športnega centra Sankaku postavil šotor. Poleti so tu trenirali otroci, danes je tukaj sprejem za Tino in Ano. Dela sem se lotil sam, šotor pa sem postavil brez dovoljenja. Kaj pa naj bi drugega? Naj čakam na birokrate?" se je spraševal 58-letni judo strateg, znan tudi po tem, da rad govori brez dlake na jeziku.

Pred olimpijskimi igrami v Atenah leta 2004 je doma uredil športni muzej. V njem hrani tudi replike olimpijskih kolajn, ki so jih osvojile njegove varovanke.  | Foto: Ana Kovač Pred olimpijskimi igrami v Atenah leta 2004 je doma uredil športni muzej. V njem hrani tudi replike olimpijskih kolajn, ki so jih osvojile njegove varovanke. Foto: Ana Kovač

Pred Atenami muzej, pred Pekingom telovadnica, po Londonu rdeč angleški avtobus

Kot je spomnil, je pred vsakimi olimpijskimi igrami od leta 2004 naprej naredil nekaj posebnega. Leta 2004 (Urška Žolnir je na olimpijskih igrah v Atenah osvojila bronasto olimpijsko kolajno, prvo za slovenski judo) je, da bi se zamotil in pozabil na nervozo, doma postavil športni muzej. V njem hrani tudi kimona in kopije olimpijskih medalj svojih varovank, na balkon pa je dal zapisati olimpijski moto Citius, altius, fortius (Hitreje, višje, močneje).

Sprejema za olimpijsko judoistično odpravo sta se udeležili tudi nekdanji judoistki Lucija Polavder (na fotografiji desno), dobitnica bronaste olimpijske medalje v Pekingu leta 2008, in Petra Nareks, danes trenerka v klubu Sankaku. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Sprejema za olimpijsko judoistično odpravo sta se udeležili tudi nekdanji judoistki Lucija Polavder (na fotografiji desno), dobitnica bronaste olimpijske medalje v Pekingu leta 2008, in Petra Nareks, danes trenerka v klubu Sankaku. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pred olimpijskimi igrami v Pekingu, ki jih je z bronasto olimpijsko medaljo zaznamovala še ena judoistka iz kluba Sankaku, Lucija Polavder, je nad gasilskim domom na Ostrožnem usposobil telovadnico, po olimpijski zmagi Urške Žolnir v Londonu pa je kupil eno najbolj tipičnih londonskih posebnosti: rdeč dvonadstropni avtobus, ga preuredil in razstavil za telovadnico športnega centra kluba Sankaku.

Sedem mesecev pred začetkom olimpijskih iger v Riu de Janeiru, ki so Sloveniji prinesle kar dve medalji v judu in po zaslugi Petra Kauzerja eno v kajaku, je na Lopati postavil šotor, ki služi kot kamp za otroke, včeraj pa je udeležencem sprejema za olimpijce iz judoističnih vrst ponujal varno zavetje pred dežjem. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Sedem mesecev pred začetkom olimpijskih iger v Riu de Janeiru, ki so Sloveniji prinesle kar dve medalji v judu in po zaslugi Petra Kauzerja eno v kajaku, je na Lopati postavil šotor, ki služi kot kamp za otroke, včeraj pa je udeležencem sprejema za olimpijce iz judoističnih vrst ponujal varno zavetje pred dežjem. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Poskrbel je tudi za spomin na letošnje igre, in to še preden so se zgodile. Na Lopati je dal postaviti šotor, namenjen treningu mladih judoistov, sinoči pa je na sprejemu za slovensko olimpijsko judoistično odpravo služil kot varno zavetje pred dežjem.

"Šotor sem postavil na močvirnatem terenu. Zravnal sem teren in postavil šotor. Sicer brez dovoljenja, zato mu ne morem reči vadbeni center, ampak drugega mi ni preostalo. Naj čakam na administracijo? S tem se bom ukvarjal, ko bom imel čas," je dejal.

Podmladka v klubu Sankaku ne manjka. Njihovi trenerji so tudi Nareksova, Polavderjeva in Rok Drakšič, udeleženec več olimpijskih iger, tudi zadnjih v Riu de Janeiru. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Podmladka v klubu Sankaku ne manjka. Njihovi trenerji so tudi Nareksova, Polavderjeva in Rok Drakšič, udeleženec več olimpijskih iger, tudi zadnjih v Riu de Janeiru. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rad bi se ustavil, pravi, a ima toliko idej, da tega za zdaj še ne zmore. Da si uredi misli in napolni baterije, si bo morda vzel prost konec tedna. Za družinski skok na morje, je še razkril.

Ne spreglejte