Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 8. 2016,
22.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Rio 2016 Avstralija

Sobota, 20. 8. 2016, 22.37

6 let, 6 mesecev

Po poti Lochteja in druščine: na popivanju "oropan" tudi Avstralec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Joshua Palmer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Avstralska plavalka Emma McKeon in plavalec Joshua Palmer sta se znašla v težavah, potem ko sta si v Riu privoščila zabavo dolgo v noč. Palmer se je poslužil podobnega izgovora kot ameriški plavalec Ryan Lochte, ki si je pred dnevi preprosto izmislil, da so ga oropali.

Joshuo Palmerja sta v četrtek zgodaj zjutraj po brazilskem času zmedenega našla dva poslovneža, bil je brez denarnice in mobilnega telefona, so v uradni izjavi sporočili z avstralskega olimpijskega komiteja. Uradnikom je zatrjeval, da ga je neznanec prisilil, da je z bančnega avtomata dvignil tisoč avstralskih dolarjev (673 evrov) in ga oropal.

"Ropa" ni prijavil policiji

Incidenta Avstralec ni prijavil brazilskim policistom, avstralski mediji pa poročajo, da si je 25-letni plavalec, ki je v Riu nastopal na 100 metrov prsno in se ni uvrstil v finale, rop preprosto izmislil. Po incidentu, ki so ga pred dnevi zakuhali ameriški plavalci z Ryanom Lochtejem na čelu, velja prepričanje, da bi moral biti Palmer previdnejši pri iskanju izgovorov za neprimerno obnašanje.

Grešila tudi dobitnica štirih kolajn

Tudi Emma McKeon, zlata v štafeti 4 x 100 metrov prosto, pa srebrna v štafeti 4 x 100 metrov mešano in 4 x 200 metrov prosto ter bronasta posamično na 200 metrov prosto, je bila zasačena. Kršila je prepoved ponočevanja in se v olimpijsko vas ni vrnila do predpisane druge ure zjutraj.

Oba sta bila v večji skupini avstralskih športnikov, ki so si v noči na četrtek privoščili zabavo na znameniti plaži Copacabana. Medtem, ko se je večina relativno zgodaj vrnila v olimpijsko vas, sta Palmer in McKeonova vsak s svojo družbo nadaljevala veseljačenje.

Emma McKeon je kršila interna pravila avstralske olimpijske reprezentance in se v olimpijsko vas ni vrnila do predpisane druge ure zjutraj. | Foto: Reuters Emma McKeon je kršila interna pravila avstralske olimpijske reprezentance in se v olimpijsko vas ni vrnila do predpisane druge ure zjutraj. Foto: Reuters

Ne smeta na sklepno slovesnost

"Obnašanje Palmerja in McKeonove je popolnoma nedopustno," je dogajanje komentirala vodja avstralske olimpijske odprave Kitty Chiller. Palmer in McKeonova se za kazen ne bosta smela udeležiti sklepne slovesnosti iger v Riu, med osmo uro zvečer in osmo zjutraj pa ne smeta zapuščati svojih sob v olimpijski vasi.  

Avstralski športniki so te dni v težavah znašli tudi zaradi prirejanja akreditacij, s katerimi so si lahko ogledali druge športne dogodke na 28. poletnih olimpijskih igrah.  

Ne spreglejte