Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 8. 2016,
14.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

alpsko mleko Ljubljanske mlekarne Okus po domu olimpijci

Sreda, 17. 8. 2016, 14.24

6 let, 6 mesecev

Okus po domu in slovenski olimpijci

Oglasno sporočilo

Foto: Ljubljanske mlekarne

Kaj vrhunske športnike pomirja ter hkrati navdihuje pred največjimi tekmovanji? Filmček Okus po domu ponuja intimen vpogled v misli in trening štirih slovenskih olimpijcev.

Alpsko mleko, blagovna znamka Ljubljanskih mlekarn, ki je novi sponzorski partner olimpijske reprezentance Slovenije, je v tednu pred pričetkom olimpijskih iger  v Riu prek digitalnih kanalov v svet poslale dobre štiri minute dolg video, ki prikazuje vzporedne zgodbe štirih slovenskih olimpijcev v zadnjih dneh priprav na olimpijske igre. Glavni junaki mini dokumentarnega filmčka Okus po domu so vodilni plavalec zadnjih let Damir Dugonjić, naša najboljša telovadka Teja Belak, najhitrejša Slovenka Maja Mihalinec in slovenski rekorder na 400 metrov Luka Janežič, ki skupaj s trenerji Matijo Medveškom, Andrejem Mavričem, Srdjanom Djordjevićem in Rokom Predaničem ponudijo intimen vpogled v trening vrhunskih športnikov v domačem okolju: v domači dvorani, bazenu oz. na atletskem štadionu.

Domače okolje in rituali

"Pred tekmo grem na štadion, kjer se je vse skupaj začelo, to mi da še dodatno samozavest," je v filmčku povedal Luka Janežič, izjemno perspektivni 20-letni atlet, slovenski rekorder in eden najhitrejših tekmovalcev v teku na 400 metrov v Evropi, za katerega so bile olimpijske igre v Riu – tako kot za Majo Mihalinec in Tejo Belak – prve v karieri.

Filmček, ki med drugim vključuje pristne pogovore med trenerjem in športnikom ter atraktivne kadre treninga (tudi s kamero pod vodo), je na profilu olimpijske reprezentance Slovenije na Facebooku zbral že prek sto tisoč ogledov. Pripravljeni so bili tudi posamezni, krajši minutni filmčki posameznega športnika, ki so objavljeni v dneh pred njihovimi nastopi.

Okus po zlatu

Komunikacijska zgodba se nadaljuje tudi med samimi olimpijskimi igrami na digitalnih kanalih; v okviru profila na Facebooku se objavljajo fotografije športnikov z noto Okus po domu (tudi v Riu), vzporedno je – kot prva izmed sponzorskih blagovnih znamk – aktiven tudi  profil olimpijske reprezentance Slovenije na Snapchatu, v primeru medalj pa so pripravljene posebne animacije, kjer se tradicionalna embalaža Alpskega mleka spremeni v barvo kolajne. V čast zlati judoistki Tini Trstenjak se je tako obarvala v zlato barvo s pripisom Okus po zlatu.

Ne spreglejte