Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 8. 2016,
7.37

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rio 2016 Polona Hercog

Petek, 5. 8. 2016, 7.37

7 let, 8 mesecev

Polona Hercog optimistično zre proti Riu

Nepričakovano priložnost bo poskušala čim bolje unovčiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Polona Hercog | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenija bo na olimpijskem teniškem turnirju povsem nepričakovano imela svojo predstavnico. Po številnih odpovedih je svojo drugo olimpijsko priložnost dobila Polona Hercog, ki bo v prvem krogu igrala proti Monici Puig, 22-letni Portoričanki, ki na lestvici WTA zaseda 37. mesto.

Če jo premaga, se bo v drugem krogu merila s 14. nosilko, Rusinjo Anastazijo Pavljučenko.

"Res je bilo zelo nepričakovano, saj sem bila kar precej oddaljena od mest, ki so vodila v Rio. Moj načrt je bil, da opravim krajše priprave doma in odidem v ZDA, a že novica, da sem rezerva, je bila super. Zbrala sem vse potrebne dokumente, ko sem izvedela, da bom v žrebu, pa sem bila seveda še bolj vesela priložnosti, da nastopim na še enih olimpijskih igrah," je zadovoljna Mariborčanka.

Nastop ji veliko pomeni

Najboljši slovenski igralki nastop pomeni veliko, čeprav v ospredje še vedno postavlja turnirje za grand slam. "Če osvojiš kolajno, to seveda težko primerjaš s čimerkoli, ampak največji turnirji so za nas igralce vendarle pomembnejši. Seveda bi tudi tu želela zmagati na vseh tekmah, prepričana sem, da lahko pokažem dobro igro, čeprav nisem imela zelo potrebnih priprav na ta turnir. Bo pa tudi olimpijada dobra priprava za naslednje turnirje, upam, da bom odigrala čim več tekem," je želje predstavila Hercogova.

Prve tekmice se ne boji

Prve tekmice se ne boji, čeprav je mnogo višje na lestvici, v karieri jo je že premagala, tako da na uspeh računa tudi tokrat. "Puigova ima letos odlične rezultate in je vsekakor nevarna, a če bom sama igrala dobro, imam lepe možnosti. Mislim, da je vsaka igralka premagljiva, treba je dati vse od sebe, in če imaš dober dan, se ti lahko izide," meni Mariborčanka, ki si nadaljevanja žreba ni ogledala, tako da ni vedela, da se bo v primeru zmage pomerila s Pavljučenkovo.

"Nikoli ne gledam žreba za naprej, grem tekmo po tekmo, vem le to, da me čaka nosilka. Čeprav telesno nisem dobro pripravljena, sem se tu na treningu odlično počutila, verjamem, da lahko pridem daleč," upa slovenska teniška igralka, ki je dodobra spoznala igrišča v Riu, katerih podlaga ni enako trda na vseh.

Treba se bo prilagoditi

"Igrišča na štadionih so veliko bolj počasna kot zunanja igrišča, ki so bolj uporabljana, sama pa upam, da bo na koncu podlaga kombinacija teh. Vsekakor se bo treba prilagoditi vsaki podlagi in jo izkoristiti v svoj prid," je še dejala 98. igralka sveta, ki je v Riu zadovoljna s pogoji za trening in drugimi rečmi, organizatorjem pa zameri le to, da so bile teniške slačilnice tri dni brez tople vode.

Ne spreglejte