Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 7. 2016,
22.23

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rafael Nadal tenis Olimpijske igre 2020 Rio 2016

Petek, 15. 7. 2016, 22.23

7 let, 9 mesecev

Znani vsi olimpijski teniški udeleženci

Nadalu blagoslov za nastop na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mednarodna teniška zveza (ITF) je danes objavila seznam vseh sodelujočih na olimpijskih turnirjih v Riu. Na tekmovanju, ki se bo odvijalo v teniškem središču Barra v Riu med 6. in 14. avgustom, bodo sodelovali igralci iz 52 držav. Slovencev na teniških igriščih Ria ne bo, je pa na seznamu tudi Španec Rafael Nadal.

Nadal je moral dobiti posebno dovoljenje oziroma povabilo ITF, ker ni izpolnil kvalifikacijskih kriterijev za uvrstitev na igre, ti med drugim določajo, da se mora igralec udeležiti določenega števila tekem za reprezentanco v Davisovem pokalu. Najboljšega španskega igralca, ki ga v zadnjem času pogosto mučijo poškodbe, pa bo po odločitvi ITF vseeno mogoče videti na delu v Riu.

Nadal je leta 2008 na OI v Pekingu dobil zlato medaljo, pred štirimi leti v Londonu pa ni nastopil zaradi poškodbe.

"Napredek in rast"

"Veseli nas, da je pred vrati nov vznemirljiv olimpijski turnir. Odkar se je tenis vrnil v olimpijsko družino leta 1988, na vsakih igrah spremljamo napredek in rast. Več generacij igralcev je izkusilo edinstveno olimpijsko priložnost, prepričan sem, da bodo boji ostri, čaka pa nas veliko nepozabnih tekem," je sezname pospremil predsednik ITF David Haggerty.

Na seznamu ITF so vsi branilci naslovov iz Londona: Škot Andy Murray pri moških in Američanka Serena Williams pri ženskah, Bob in Mike Bryan in Venus ter Serena Williams med pari. Udeleženci turnirja mešanih parov bodo znani pozneje, izbrali jih bodo med udeleženci posamičnih in turnirjev v dvojicah v Riu.

Med 64 udeleženci, kolikor jih bo nastopilo v vsaki od posamičnih konkurenc, je ITF 56 mest podelila na osnovi uvrstitev in točk, po osem pa je bilo takšnih, ki so dobili povabilo zveze. Po olimpijskih pravilih lahko na turnirju nastopijo največ štirje igralci iz ene države, med dvojicami lahko vsaka država prijavi po dva para.

Žreb za olimpijski teniški turnir bodo izvedli 4. avgusta.

Ne spreglejte