Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
15.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Rio 2016 tenis Rafael Nadal

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 15.27

6 let, 6 mesecev

Nadal se je pritoževal nad Japoncem, ki je šel za 12 minut na stranišče #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Rafael Nadal

Rafael Nadal je na olimpijskem turnirju za tretje mesto izgubil proti Japoncu Keiu Nišikoriju. Španec pa ni bil navdušen nad potezo Japonca, ki si je po drugem nizu vzel precej dolg odmor.

Po drugem nizu, ki ga je po velikem zaostanku dobil Nadal, si je Nišikori vzel odmor za stranišče. Na igrišče pa se je vrnil šele po dvanajstih minutah, kar je do velike mere zmotilo tudi izkušenega Nadala, ki je bil takrat ravno v naletu.

"Ni ravno trenutek, da bi govoril o tem, vendar ko zaostajaš z 2:5 in na koncu dobiš niz, ni ravno prijetno, ko si nasprotnik vzame dvanajst minut za odhod stranišče. V Riu mi niso pustili, da si preoblečem hlače, ki sem jih imel narobe obrnjene," se je Nadal spomnil dogodka iz februarja leta 2015.

Nadala še vedno nekoliko moti poškodba zapestja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nadala še vedno nekoliko moti poškodba zapestja. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zapestje še ni povsem pozdravljeno

Kljub temu je peti igralec na koncu Nišikoriju športno priznal poraz. "Nišikori je igral bolje kot jaz. Zadovoljen sem s svojo igro in potekom olimpijskih iger," je povedal Majorčan, ki ne bo imel prav veliko počitka.

Skupaj z Andyjem Murrayjem sta rezervirala zasebno letalo, s katerim bosta odletela v Cincinnati, kjer bo turnir serije masters. "Bil je zelo težek teden, ki me je veliko stal. Zelo sem utrujen in porabil sem veliko energije. Naredil sem, kar sem lahko kar je bilo v mojih močeh. Zdaj nimamo kaj," je po olimpijskem turnirju povedal Nadal, ki ima še vedno nekaj težav z zapestjem. Predvsem takrat, ko udari forhend. "Zapestje še ni najbolje. Moti me, ko udarim forhend. Pri servisu in bekendu pa ne … Brez dvoma je bil to v vseh pogledih pozitiven teden."

Rafael Nadal ni bil najbolj zadovoljen s potezo Nišikorija. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal ni bil najbolj zadovoljen s potezo Nišikorija. Foto: Guliverimage/Getty Images

Rad bi ostal zdrav

Na koncu so 14-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam vprašali, ali ga bodo lahko videli tudi na olimpijskih igrah v Tokiu. "Upam, da bom tam, vendar moramo biti realni. Moja kariera že dolgo traja, saj sem profesionalni igralec že od svojega 14. leta. Moj cilj je, da nadaljujem, vendar prioriteta je, da sem zdrav. Upam, da bom igral v Tokiu, vendar ne vem niti, kaj se bo zgodilo jutri," je še povedal Nadal.

Ne spreglejte