Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2016,
7.00

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

tenis Rio 2016

Sobota, 13. 8. 2016, 7.00

7 let, 8 mesecev

Nadal in Lopez sta olimpijska prvaka v moških teniških dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Rafael Nadal Riol 2016 | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Španca Rafael Nadal in Marc Lopez sta zmagovalca olimpijskega teniškega turnirja v konkurenci moških dvojic. V današnjem finalu je španski par premagal romunsko kombinacijo Florin Mergea/Horia Tecau v treh nizih s 6:2, 3:6, 6:4. Dvoboj je trajal dve uri in 26 minut.

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je osvojil še drugo zlato olimpijsko kolajno v svoji karieri, prvo v konkurenci moških dvojic, skupaj s svojim dolgoletnim prijateljem Marcom Lopezom. Prvo olimpijsko kolajno najžlahtnejšega sijaja je osvojil pred osmimi leti na igrah v Pekingu v posamični konkurenci.

Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam igra v Riu dvojni program. Pred finalom v moških dvojicah je v četrtfinalu turnirja posameznikov v treh nizih, v dvoboju, ki je trajal dve uri, premagal domačega matadorja Thomaza Belluccija ter si priboril polfinalni obračun z Argentincem Juanom Martinom del Potrom.

Z zmago v dvoboju proti Bellucciju je Nadal postal osmi igralec v odprti dobi, ki je vpisal vsaj 800 zmag na teniških dvobojih v karieri. Na prvem mestu te lestvice je Američan Jimmy Connors (1256), drugi je Švicar Roger Federer 1080, tretji Čeh Ivan Lendl (1068). Pred Nadalom so na lestvici še Argentinec Guillermo Vilas (929), Američana John McEnroe (877) in Andre Agassi (870) ter Šved Stefan Edberg (801).

Tudi z osvojenim olimpijskim naslovom v moških dvojicah, ki ga je dodal naslovu v posamični konkurenci, se je Nadal vpisal na teniško večno lestvico kot komaj četrti udeleženec teniških olimpijskih turnirjev z naslovoma v posamični konkurenci in konkurenci dvojic, po ameriških sestrah Sereni in Venus Williams ter Čilencu Nicolasu Massuju.

Kombinacija Nadala in Lopeza je bila zadetek v polno, Lopez je namreč izkušeni igralec v dvojicah, ki je z rojakom Felicianom Lopezom letos junija pobral zmagovalno lovoriko v dvojicah na turnirju za grand slam, OP Francije v Parizu.

Bronasto kolajno sta osvojila Američana Steve Johnson/Jack Sock, ki sta na tekmi za tretje mesto ugnala kanadsko kombinacijo Daniel Nestor/Vašek Pospišil s 6:2, 6:4.

Tenis, dvojice, moški:

ZLATO: Rafael Nadal/Marc Lopez (Špa)
SREBRO: Florin Mergea/Horia Tecau (Rom)
BRON: Steve Johnson/Jack Sock (ZDA)

Ne spreglejte