Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
14. 8. 2016,
16.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Natisni članek

Nedelja, 14. 8. 2016, 16.50

6 let, 6 mesecev

GORAZD ŠKOF IN UROŠ ZORMAN

Ministra za dobro voljo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Izkušeni vratar Gorazd Škof in kapetan Uroš Zorman nista le najstarejša člana slovenske rokometne reprezentance in podaljšana roka selektorja Veselina Vujovića, temveč tudi svojevrstna motorja obetavne moštvene energije.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Uroš Zorman upa, da ga do konca reprezentančne kariere čakajo še štiri tekme. | Foto: STA , Uroš Zorman upa, da ga do konca reprezentančne kariere čakajo še štiri tekme. Foto: STA ,

Uroš Zorman in Gorazd Škof sta skupaj dobila že marsikatero reprezentančno bitko. Tudi skupnih porazov ni manjkalo. A zdi se, da prav v Riu de Janeiru doživljata drugo reprezentančno pomlad, oba s pomembnima vlogama. Ne le na igrišču, temveč tudi zunaj njega. Poleg igralskih nalog sta namreč prevzela vlogi generatorjev pozitivnega ozračja in izjemne ekipne kohezije, ki je ob pogledu na olimpijsko reprezentanco vidna skoraj na vsakem koraku.

"Dobro vzdušje je eden od slovenskih adutov. To nas krasi. Vesel sem, da sem se znašel v družbi tako odličnih fantov. Verjamem, da lahko ta kolektiv s svojo enotnostjo pokaže še marsikaj," pravi Zorman, obenem tudi neuradni DJ reprezentance, medtem ko za Škofa velja, da zna - tudi s kakšnim narezkom in šalami - pričarati domače vzdušje.

Prihajajo novi obrazi

Kapetan, ki je januarja dopolnil 36 let, je že večkrat poudaril, da se z olimpijskimi igrami končuje njegova reprezentančna kariera, še tri leta starejši Škof pa prav tako opozarja, da prihaja novi rod.

"Če bi bil slab, ne bi bil del te reprezentance," pravi Gorazd Škof. | Foto: STA , "Če bi bil slab, ne bi bil del te reprezentance," pravi Gorazd Škof. Foto: STA ,

"No, če bi bil slab, me selektor ne bi povabil v reprezentanco. Res pa je, da z Matevžem Skokom in Urbanom Lesjakom izbrana vrsta dobiva novo vratarsko moč," razmišlja Skok, ki podobno kot Zorman  v veteranskih letih doživlja nove sanjske rokometne trenutke.

Zorman je postal evropski klubski prvak in popeljal reprezentanco na olimpijske igre, Škof pa je ob uspehih z izbrano vrsto podpisal pomembno klubsko pogodbo. V svoje vrste ga je zvabil veliki PSG. "Če bi bil star 26 let, bi lebdel. Zdaj ne. Branil sem v zlatih časih Celja in bil del zagrebške zgodbe. Seveda pa sem vesel visoke ravni na pragu štiridesetih let," pravi prvi vratar slovenske reprezentance.

Čas za novo zmago

Dobro voljo so v reprezentanco v Riu de Janeiru vnašali tudi rezultatski uspehi. Četa Veselina Vujovića je namreč sprva nanizala tri zmage (Egipt, Brazilija in Švedska), nato pa v soboto še pred kosilom klonila proti Nemčiji. Izkušeni dvojec v reprezentanci opozarja, da se bo zdaj pokazal pravi reprezentančni značaj.

Slovenija na OI 2016 še ni rekla zadnje besede, obljubljata Zorman in Škof. | Foto: STA , Slovenija na OI 2016 še ni rekla zadnje besede, obljubljata Zorman in Škof. Foto: STA ,

"Skušali smo si zagotoviti prvo mesto in z mirnostjo pričakati četrtfinale. Morda smo bili preveč mirni, kar so Nemci znali izkoristiti. Obrestovala se je tudi poteza njihovega selektorja, ki je v igro poslal mlajše igralce. Ti so nas uspešno prebijali. Tudi sreča in sodniški kriterij nista bila na naši strani. A na tekmo smo hitro pozabili in se z velikim optimizmom usmerili proti Poljski. Tekmo moramo dobiti in si zagotoviti dobro izhodišče. Pokazati moramo, da smo velika reprezentanca," poudarja Škof, trdo odločen, da je napočil čas za četrto slovensko zmago.

"Boljši od Poljakov"

Tudi v ponedeljek čaka Slovence zgodnje vstajanje. Budilka bo druščino prebudila že ob 5.30, saj jih tekma s Poljsko čaka ob 9.30 po lokalnem času (14.30 po slovenskem).  "Pokazati moramo pravi obraz, pravi značaj. Premagamo lahko vsakogar. Trdim, da smo boljši od Poljakov, ki so odlični strelci. Zoperstaviti se jim bo treba z agresivnostjo in pokazati pogum. Nismo še pokazali vsega, kar znamo," pravi Zorman in dodaja: "Zdaj prihaja odločilni del olimpijskih iger. Za te trenutke smo dolgo garali."

Ne spreglejte