Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 8. 2016,
18.36

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Ryan Lochte Rio 2016

Sreda, 17. 8. 2016, 18.36

7 let, 8 mesecev

Lochte in Feigen ne smeta zapustiti Brazilije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Ryan Lochte | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sodišče v Riu je ameriškima plavalcema Ryanu Lochteju in Jamesu Feigenu, ki naj bi bila v nedeljo tarči oboroženega ropa, prepovedalo izhod iz države.

Po poročanju medijev naj bi plavalca dala protislovne izjave o ropu, zaradi česar policija tudi dvomi v celotno zgodbo. Sodnica je izdala nalog za preiskavo in zaseg potnih listov ameriških plavalcev. Tako jima je prepovedano zapustiti državo.

So bili ameriški plavalci v resnici žrtve ropa?

Z Lochtejem in Feigenom želijo razčistiti okoliščine ropa, ki naj bi se zgodil v nedeljo zjutraj, ko sta se skupaj še z dvema ameriškima plavalcema s taksijem vračala z zabave v olimpijsko vas.

Po njihovih trditvah so neznanci, ki so se identificirali kot policisti, ustavili taksi ter od športnikov zahtevali denar in druge osebne predmete.

A policistom še ni uspelo najti ključnih prič, med njimi voznika taksija. Dvom v celotno zgodbo jim dodatno vzbujajo protislovne izjave Lochteja in Feigena glede števila napadalcev.

Zmotilo naj bi jih tudi obnašanje plavalcev po domnevnem napadu. Na varnostnih kamerah je bilo namreč razvidno, da so bili ob vrnitvi v hotel psihično in fizično nepretreseni in so se celo šalili med seboj, je dejala sodnica.

Lochte naj bi že zapustil Brazilijo

V ameriškem olimpijskem komiteju niso želeli povedati, kje se Lochte in Feigen trenutno nahajata. Po poročanju nekaterih medijev naj bi se Lochte že vrnil v domovino, medtem ko naj bi bil Feigen še vedno v Riu.

Je pa tiskovni predstavnik ameriškega olimpijskega komiteja Patrick Sandusky za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da je brazilska policija dopoldne prišla v olimpijsko vas in želela pobrati njune potne liste, da bi si zagotovili dodatna pričanja o ropu.

Po njegovih besedah so se plavalci po zadnji tekmi že izselili iz olimpijske vasi, po ameriških varnostnih protokolih pa ne razkrivajo, kdaj se športniki vračajo v domovino. Zato tudi ni mogel razkriti, kje se plavalca trenutno nahajata.

Je pa zatrdil, da bo ameriška ekipa še naprej sodelovala z brazilskimi pristojnimi organi.

Ne spreglejte