Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
2. 8. 2016,
12.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

kanu kajak Luka Božič Benjamin Savšek Peter Kauzer Rio 2016

Torek, 2. 8. 2016, 12.46

6 let, 7 mesecev

Le kaj so iskali sredi bazena v olimpijski vasi, pokemona?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Eni glavnih kandidatov za olimpijsko medaljo na letošnjih olimpijskih igrah v slovenski reprezentanci so kajakaši in kanuisti na divjih vodah. Že kmalu po odprtju olimpijskih iger jih čakajo prve preizkušnje, do takrat pa so si vzeli tudi nekaj časa za sprostitev.

Največ olimpijskih izkušenj med divjevodaši ima Peter Kauzer, zanj so to že tretje olimpijske igre. Nastopil je že na igrah Pekingu leta 2008, kjer je iz jeze zlomil veslo. Štiri leta pozneje je glasno napovedoval zlato medaljo, a tudi na olimpijskih igrah v Londonu ostal praznih rok. Letos njegove napovedi niso tako neposredne, a je sam večkrat dal vedeti, po kaj gre v Brazilijo. Peter je bil zmeraj iskren pri  svojih napovedih in izjavah, tudi pred Riom ni bilo nič drugače.

Njegove cilje zelo dobro pozna tudi njegov oče ter prvi in edini trener Peter Kauzer st. Ta si vzame čas tudi za obveščanje prek družbenih omrežij. Nazadnje je svojega sina, kanuista Benjamina Savška in Luko Božiča v šali obtožil, da v olimpijski vasi sredi bazena iščejo pokemone.

Đoni in Ljubo sta za razliko od nekaterih dobila urejene sobe

Iz Ria sta se nam oglasila Luka Božič in Sašo Taljat. Tudi onadva spadata v ožji krog favoritov za olimpijsko medaljo in prav tako jima ne manjka izkušenj. Pred štirimi leti sta že nastopila na olimpijskih igrah v Londonu, kjer sta bila osma. Lahko se pohvalita tudi z naslovom svetovnega prvaka leta 2014 v ZDA, letos pa sta bila na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu druga.

Primorska kanuista nista imela težav z nastanitvijo. | Foto: Primorska kanuista nista imela težav z nastanitvijo.

Primorca za razliko od drugih nista imela težav z nastanitvijo v olimpijski vasi. "Glede urejenosti sob nismo imeli težav, še vedno pa ni kot v Londonu 2012. Kljub temu imamo vse, kar potrebujemo," sta nam uvodoma povedala Luka in Sašo, ki sta prav tako zadovoljna z opravljenimi treningi. "Pretekli teden smo imeli nekaj več treningov, sledil je prost dan, zdaj pa lepo počasi naprej. Imela bova več počitka in en trening na dan. V glavnem rutina pred tekmo," sta dodala slovenska kanuista, za katera je to zagotovo zadnji skupni nastop na OI. Disciplino dvojec bodo namreč umaknili iz programa olimpijskih iger.

Vsak si je izbral olimpijski krog. Na modrem je Benjamin Savšek, na črnem Peter Kauzer, na rdečem Luka Božič, na rumenem Sašo Taljat, na zelenem pa Urša Kragelj. | Foto: Vsak si je izbral olimpijski krog. Na modrem je Benjamin Savšek, na črnem Peter Kauzer, na rdečem Luka Božič, na rumenem Sašo Taljat, na zelenem pa Urša Kragelj.

Poleg omenjen trojice bosta na olimpijskih igrah nastopila še naš najboljši kanuist Benjamin Savšek in kajakašica Urša Kragelj. Beni, kot ga kličejo prijatelji, je že večkrat dokazal, da spada v sam vrh. Lani je je postal evropski prvak, na svetovnem prvenstvu istega leta pa je bil drugi. Na olimpijskih igrah v Londonu je plačal davek neizkušenosti in na koncu pristal na osmem mestu. Čeprav je imel letos nekaj manj dobrih rezultatov, pa še vedno velja za enega glavnih favoritov za medaljo. Svoj debi bo na olimpijskih igrah pa doživela Urša Kragelj. Ta je z letošnjim srebrom na evropskem prvenstvu zagotovo dvignila apetite ljubiteljev divje vode.

Ne spreglejte