Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
13. 8. 2016,
11.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Rio 2016 tenis Rafael Nadal

Sobota, 13. 8. 2016, 11.40

6 let, 6 mesecev

Kdor zna, zna: brez treninga do zlate medalje #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Eden najboljših igralcev vseh časov Rafael Nadal je na olimpijskih igrah v dvojicah skupaj z Marcom Lopezom osvojil zlato medaljo v moških dvojicah. Verjeli ali ne, je ta uspeh dosegel praktično brez treninga.

Nadal se je skozi vso sezono boril s poškodbami, a je kljub temu na olimpijskih igrah v Riu osvojil zlato medaljo v dvojicah. Ta je že njegova druga, potem ko je leta 2008 v Pekingu osvojil posamezno zlato. Prav tako je še v igri med posamezniki, kjer ga danes čaka polfinale, in v mešanih dvojicah. V finalu je španska dvojica premagala Romuna Florina Mergea in Horio Tecauja. Dvoboj se je končal po treh nizih (6:2, 3:6, 6:4) in je trajal dve uri in pol.

*Se še spomnite solz Novaka Đokovića?

Nekaj nepozabnega

Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je moral olimpijske igre v Londonu zaradi poškodbe izpustiti, je bil po tem uspehu izredno vesel. "Bila je neverjetna izkušnja, sploh ko sem jo doživel z enim izmed mojih najboljših prijateljev. To je zame nekaj nepozabnega, mislim, da kar za oba," je uvodoma povedal Španec.

Rafael Nadal je bil je izjemno vesel zlata v moških dvojicah. Mu lahko uspe tudi v posamični konkurenci in v konkurenci mešanih dvojic? | Foto: Rafael Nadal je bil je izjemno vesel zlata v moških dvojicah. Mu lahko uspe tudi v posamični konkurenci in v konkurenci mešanih dvojic?

Dva meseca in pol brez treninga

Rafa, ki je trenutno peti igralec na lestvici ATP, je še enkrat več dokazal, kako velik borec je. Majorčan je v Brazilijo prišel brez pravega treninga. "Osvojiti zlato medaljo, potem ko sem bil dva meseca in pol brez treninga, brez priprav, treniral sem le v telovadnici … To so sanje, kajne? Bil je neverjeten trenutek in zelo sva se zabavala. Močno sva se borila. Edino, kar lahko rečeva, je, da sva zelo zelo vesela."

Nadal nima prav veliko časa za počitek, saj ga danes čaka polfinalni dvoboj. Tam se bo pomeril s Juanom Martinom del Potrom, ki je v prvem krogu presenetljivo izločil Novaka Đokovića.

Ne spreglejte