Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2016,
16.43

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Rio 2016 doping rokoborba

Ponedeljek, 1. 8. 2016, 16.43

7 let, 8 mesecev

Indijcu so doping podtaknili v hrano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
yadav | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Indijska protidopinška agencija je obudila upe rokoborca Narsingha Yadava po nastopu na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, ki se bodo začele v petek.

Narsingha Yadava so namreč "očistili" dopinga, ugotovili so, da mu je prepovedano snov tekmec podtaknil v hrano. Upi 26-letnika po nastopu v Riu so se navidez sesuli po pozitivnem dopinškem testu, zaradi katerega se je prejšnji teden zagovarjal pri nacionalni protidopinški agenciji.

Ta pa je danes pojasnila, da Yadav ni vedel za substanco, ki jo je vzel le enkrat - nevede s hrano. "Pri njem ni šlo za nepazljivost, je žrtev sabotaže, ki jo je zakrivil eden od tekmecev," je dejal generalni direktor agencije Navin Agarwal, ki pa ni imenoval saboterja.

Yadav je dobitnik zlate kolajne v prostem slogu do 74 kg na igrah Commonwealtha, mesto v Riu pa si je zagotovil z bronom na svetovnem prvenstvu.

"Zahvaljujem se vsem, ki so me podprli in stali za resnico," je dejal Yadav, ki upa, da bo v Riu osvojil odličje za Indijo. Ta pri nabiranju olimpijskih odličij ni med velesilami, zato pa je po podatkih Svetovne protidopinške agencije tretja po številu dopinških prekrškov.

Brazilska strelka na OI po možganski kapi

Brazilska strelka Janice Teixeira bo kot tekmovalka debitirala na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. To bo dosegla pri svojih 54 letih, kar je že samo po sebi lep dosežek, še večjo težo pa daje podatek, da ji je to uspelo po možganski kapi, ki jo je doživela leta 2008.

Takrat je bila komentatorka na OI v Pekingu in je komaj preživela. "Prepeljali so me v bolnišnico, moja celotna leva stran je bila paralizirana. Nisem mogla govoriti," je pojasnila Teixeira, ki pa je čudežno okrevala, saj že po 40 minutah ni kazala znakov kapi. "Celo zdravniško osebje je potrebovalo nekaj časa, da je doumelo, kaj se je zgodilo," je dodala najstarejša članica brazilske odprave, ki bo tekmovala v disciplini trap.

"Zdaj je veliko sadja in zelenjave ter se izogibam mastni hrani. Ne kadim, ne pijem alkohola in upam, da se bom s takšnim načinom življenja še dolgo ukvarjala s športom, ker v strelstvu leta niso poseben faktor. Če mislite, da bom v Riu končala kariero, se motite. Borila se bom za nastop 2020 v Tokiu," je še povedala Teixeira.

Ne spreglejte