Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
31. 7. 2016,
8.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Miloš Teodosić Srbija Dario Šarić Hrvaška Rio 2016

Nedelja, 31. 7. 2016, 8.45

6 let, 6 mesecev

pripravljalne tekme košarkarskih reprezentanc pred OI v Riu

Dvojne skrbi za Srbe: poraz in poškodba prvega dirigenta igre

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Miloš Teodosić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Košarkarska reprezentanca Srbije je proti Argentini doživela prvi letošnji poraz. Domačini pripravljalnega turnirja pred olimpijskimi igrami so slavili s 79:74, pri Srbih pa se je poškodoval Miloš Teodosić.

Po skalpu Hrvaške so izkušeni Argentinci pred domačimi gledalci ugnali še Srbe s 79:74. Tekma je bila v znamenju preobratov obeh ekip. Argentinci so visoko vodili po prvih desetih minutah (24:10), Srbi pa so prednost izničili v tretji četrtini.

V odločilnih desetih minutah je srbski selektor Saša Đorđević ostal brez prvega dirigenta igre Miloša Teodosića, ki si je poškodoval prst na roki, zapustil parket, nanj pa se ni več vrnil. Za zdaj iz tabora Srbije še niso sporočili, za kako hudo poškodbo gre.

Brez Teodosića prvi poraz po septembru 2015

Po odhodu 28-letnega košarkarja moskovskega CSKA so Argentinci naredili delni izid 9:0 in odločili zmagovalca. Največje napadalno breme pri Argentincih je padlo na izkušeni trojček Carlos Delifno, Andres Nocioni in Manu Ginobili. Prvi je dosegel 20 točk, Nocioni 19, košarkar San Antonia pa 13 točk.

Pri Srbih, ki so izgubili šele prvo tekmo v letošnjem letu, pred tem so bili brez poraza vse od lanskega septembra, je 13 točk dosegel Miroslav Raduljica, Teodosić in Vladimir Štimac sta jih dodala 12.

Novi član Philadelphie Dario Šarić se je v hrvaški reprezentanci izkazal z raznovrstno igro. | Foto: Vid Ponikvar Novi član Philadelphie Dario Šarić se je v hrvaški reprezentanci izkazal z raznovrstno igro. Foto: Vid Ponikvar

Vrnitev Hrvaške

V drugem dnevu turnirja v Argentini je do prve zmage prišla tudi Hrvaška, ki je bila boljša od Francije. Ta je po porazu proti Srbiji izgubila še drugo tekmo, znova pa je igrala brez prvega košarkarja Tonyja Parkerja.

Junak čete Aca Petrovića je bil z 18 točkami, osmimi skoki in šestimi podajami novopečeni član Philadelphie 76ers Dario Šarić, pri Francozih je Nando De Colo dosegel 20 točk.

Pripravljalne tekme košarkarskih reprezentanc pred OI v Riu

Argentina : Srbija 79:74
​Delfino 20, Nocioni 19; Raduljica 13, Teodosić in Štimac 12

Hrvaška : Francija 76:70
Šarić 18, Planinić 13; De Colo 20, Heurtel 14
Ne spreglejte