Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
3. 8. 2016,
20.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Jure Dolenec Matej Gaber Darko Cingesar Rio 2016

Sreda, 3. 8. 2016, 20.42

6 let, 6 mesecev

Olimpijski ponos iz Škofje Loke #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
loka reprezentanca gaber dolenec cingesar | Foto L. G.

Foto: L. G.

Igralci Matej Gaber, Jure Dolenec in Darko Cingesar ter maser Žan Ran Roos so rokometni predstavniki Škofje Loke na olimpijskih igrah v Riu.

Ločani so ob Celjanih najmočnejši predstavniki slovenskih mest v olimpijski reprezentanci. V Riu so trije. Celjani – pišemo seveda o domačih krajih igralcev, ne klubih – imajo med 17-erico enega predstavnika več, a ima knežje mesto tudi približno trikrat toliko prebivalcev kot Škofja Loka.

Njeni rokometni ambasadorji v Riu so Jure Dolenec, Matej Gaber in Darko Cingesar. Največ reprezentančne kilometrine med njimi ima Dolenec: "Na splošno smo dobra ekipa, reprezentanti nismo razdeljeni po tem, od kod prihajamo. Vesel sem, ker je naša rokometna šola tako uspešna. Trije reprezentanti na olimpijskih igrah so za tako majhen kraj velika stvar. Sploh glede na težave, ki jih je klub prestal v zadnjem času. Upam, da se bo dvignil tja, kjer je nekoč že bil."

''Na splošno smo dobra ekipa, reprezentanti nismo razdeljeni po tem, od kod prihajamo," pravi Jure Dolenec. | Foto: Vid Ponikvar ''Na splošno smo dobra ekipa, reprezentanti nismo razdeljeni po tem, od kod prihajamo," pravi Jure Dolenec. Foto: Vid Ponikvar

Darko Cingesar ni reprezentančni začetnik, vseeno pa se je v ekipi ustalil po prihodu Veselina Vujovića, čeprav je bil nanj pozoren in ga je tudi poklical pod grb že prejšnji selektor Boris Denič. "Ni lepšega kot to, če je ob tebi nekdo iz tvojega okolja, ki ti pomaga. Odlično je, da smo si zelo blizu po letih, tako da ni nobene 'panike' pri sporazumevanju in druženju," o škofjeloškem rokometnem trojčku meni novi član Zagreba.

Naučen vsestranskosti

Matej Gaber je bržkone najpomembnejši slovenski obrambni igralec in tako pravzaprav nezamenljivi član reprezentance, če je le zdrav. "Trije reprezentanti so iz super šole v Škofji Loki, na čelu z Janijem Klemenčičem. Upam, da bo iz ozadja iz Loke prišlo še več reprezentantov. Zasluge za mojo preobrazbo iz zunanjega igralca v krožnega napadalca gredo predvsem nekdanjemu selektorju Borisu Deniču. A v Loki te naučijo igranja na več položajih, kar mi je gotovo pomagalo,'' je prepričan gorenjski hrust, ki je poleti Montpellier zamenjal za Pick iz Szegeda.

Za dobro mero pa imajo Škofjeločani v reprezentanti okrepitev še v maserju Žanu Rantu Roosu, ki smo ga na Sportalu že predstavili. Četverica je povabila navijače k spremljanju tekem v Riu.

Zdaj še z Danci, težave za dva

rokometna reprezentanca vujovic serbec | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Ločani s svojimi soigralci v petek zjutraj pos slovenskem času igrajo zadnjo prijateljsko tekmo. Nasprotnik bodo Danci.

"Reprezentanca Danske je po ocenah mnogih kandidat za kolajno. Nekaj igralcev ima težave s prebavo, a upam, da bodo vsi pripravljeni do tekme, na kateri bomo spet dali priložnost vsem rokometašem.

Potrudili se bomo, da odigramo dobro in poskusimo nekaj variant, ki bi nam dobro prišle v dvoboju s Švedi, ki igrajo podoben rokomet kot Danci. Kljub vsemu smo bolj kot na rezultat zadnje pripravljalne tekme osredotočeni na prvi dvoboj na igrah, to je nedeljski z Egiptom," pravi Veselin Vujović.

Pri Slovencih imata težave s prebavnimi motnjami Dean Bombač in Nik Henigman.

 

Ne spreglejte