Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
11. 8. 2016,
23.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

Marjan Fabjan Ana Velenšek Rio 2016

Četrtek, 11. 8. 2016, 23.17

6 let, 7 mesecev

Cena bronaste kolajne: Marjan Fabjan peš z Lopate na Brezje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Po osvojeni bronasti kolajni judoistke Ane Velenšek v kategoriji do 78 kilogramov je trener Marjan Fabjan razkril, da ga zaradi stave čaka pravi pohodniški podvig.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Ana Velenšek je premagala bolečino in tri tekmice. | Foto: Stanko Gruden Ana Velenšek je premagala bolečino in tri tekmice. Foto: Stanko Gruden

Ana Velenšek je z bronasto kolajno poskrbela za obogatitev bogate judoistične zbirke kolajn, obenem pa je dopolnila tudi komplet slovenskih kolajn na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. V zadnjem letu je bila sicer 25-letnica iz Šmartnega v Rožni Dolini, ki se nahaja severno od Celja,  pogosto omenjena kot ena od favoritinj za odličje. Upravičevanje vloge pa je ogrozila poškodba kolena (strgana sprednja križna vez in natrgana notranja stranska vez). Njen nastop je dolgo visel v zraku, s trenerjem Marjanom Fabjanom pa sta morala nato dodobra prilagoditi strategijo bojevanja.

Ana na operacijo, trener pa na dolgo pot

Stanje Aninega kolena se je med tekmami še dodatno poslabšalo, tako da je operacija ob vrnitvi neizbežna. Na drugačno pot pa se bo podal trener Fabjan. "Urški Žolnir, moji pomočnici v klubu in reprezentanci, sem dejal, da se bom v primeru kolajne Ane Velenšek peš odpravil z domače Lopate na Brezje. Hm … Zdaj mi je že malo žal, saj je pot dolga," je razkril avtoritativni judoistični strateg, ki o poti, po katerih bo hodil, še ni razmišljal. Vseeno pa smo zanj preverili, da ga, če bi hodil ob osrednjih cestah, čaka vsaj 118 kilometrov.

Trener Marjan Fabjan je objel svojo varovanko, zdaj pa ... Pot pod noge? | Foto: Stanko Gruden, STA Trener Marjan Fabjan je objel svojo varovanko, zdaj pa ... Pot pod noge? Foto: Stanko Gruden, STA

Trener ve, kaj dela

Velenškovo pa bolj kot trenerjev romarski pohod na Gorenjsko zanima pot domov, saj, kot pravi, želi s kolajno stopiti v hišo domače kmetije. "Šele doma se bom začela zavedati teže uspeha. Že zdaj pa sem presrečna. Kljub poškodbi dolgih let treninga nisem želela vreči stran. S trenerjem sva dejala: 'Na vse ali nič, iz borbe v borbo!' Zaradi poškodbe je bil psihični pritisk še večji. Tudi način bojev je bilo treba spremeniti. Toda trener ve, kaj dela," je po zmagi v boju za tretje mesto dejala bronasta Savinjčanka.

Ne spreglejte