Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2016,
16.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Rio 2016 olimpijske igre Michael Phelps

Sreda, 3. 8. 2016, 16.56

6 let, 7 mesecev

Brazilski mesar: Ne potrebujemo olimpijskih iger, potrebujemo šole in bolnišnice #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Še dva dneva nas ločita od otvoritve olimpijskih iger. Medtem ko ljubitelji športa komaj čakajo na začetek velikega športnega dogodka, pa so domačini glede tega veliko bolj zadržani.

Več ali manj so vsi mnenja, da v Riu trenutno ni pravi čas za organizacijo olimpijskih iger. Korist vidijo le pri cestni infrastrukturi. V mestu vladata revščina in kriminal, nekateri od domačinov se celo bojijo za varnost turistov.

Jeymerson Pereira, 25-letni mesar, meni, da Rio ne potrebuje olimpijskih iger. "Bolj potrebujemo šole in bolnišnice." | Foto: Jeymerson Pereira, 25-letni mesar, meni, da Rio ne potrebuje olimpijskih iger. "Bolj potrebujemo šole in bolnišnice."

Andre Barros, 44-letni smetar, ne bo imel kaj dosti od olimpijskih iger. "Ne morem si privoščiti vstopnic. Moram delati." | Foto: Andre Barros, 44-letni smetar, ne bo imel kaj dosti od olimpijskih iger. "Ne morem si privoščiti vstopnic. Moram delati."

Po olimpijskih igrah bodo na svoj račun prišli taksisti. Nova cestna infrastruktura bo omogočala veliko hitrejše prevoze. Takšnega mnenja je tudi taksist Abner Lelis. | Foto: Po olimpijskih igrah bodo na svoj račun prišli taksisti. Nova cestna infrastruktura bo omogočala veliko hitrejše prevoze. Takšnega mnenja je tudi taksist Abner Lelis.

Prav veliko zanimanja za veliki športni dogodek ni pokazal niti Manfred Kulitc, 49-letni matematik. Med olimpijskimi igrami ga predvsem skrbi za varnost turistov. | Foto: Prav veliko zanimanja za veliki športni dogodek ni pokazal niti Manfred Kulitc, 49-letni matematik. Med olimpijskimi igrami ga predvsem skrbi za varnost turistov.

Tako dolge vrste je bilo moč videti pred tiskovnim središčem v olimpijskem parku. | Foto: Tako dolge vrste je bilo moč videti pred tiskovnim središčem v olimpijskem parku.

Olimpijske ekipe še kar prihajajo. Lepo dobrodošlico so dobili tudi palestinski športniki. | Foto: Olimpijske ekipe še kar prihajajo. Lepo dobrodošlico so dobili tudi palestinski športniki.

Olimpijski bazen si je že prišel ogledat tudi vrhunski ameriški plavalec Michael Phelps. | Foto: Olimpijski bazen si je že prišel ogledat tudi vrhunski ameriški plavalec Michael Phelps.

Hm, zanalašč ali po nesreči? | Foto: Hm, zanalašč ali po nesreči?

Nekateri za prevoz po olimpijski vasi uporabljajo kar skiro. | Foto: Nekateri za prevoz po olimpijski vasi uporabljajo kar skiro.

Na kajakaški progi že potekajo treningi. Tam se bodo za visoka mesta bojevali tudi slovenski tekmovalci. | Foto: Na kajakaški progi že potekajo treningi. Tam se bodo za visoka mesta bojevali tudi slovenski tekmovalci.

Ne spreglejte