Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
10. 8. 2016,
1.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Dean Bombač Gorazd Škof Rokometna reprezentanca olimpijske igre Rio 2016

Sreda, 10. 8. 2016, 1.11

6 let, 6 mesecev

Druga tekma, druga olimpijska zmaga rokometašev

"Brazilci so padli v našo zasedo"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
slovenija brazilija rio rokomet rokometna reprezentanca | Foto Reuters

Foto: Reuters

Z drugo zmago na drugi olimpijski tekmi, Brazilija je padla z 31:28, so slovenski rokometaši naredili velikanski korak proti četrtfinalu.

"Naša taktika je bila uspešna, Brazilci so padli v našo zasedo in zasluženo smo zmagali, čeprav smo dobili preveč zadetkov in izgubili preveč žog, to bomo morali popraviti. Zdaj smo lahko nekoliko bolj mirni, imamo štiri točke in sproščeno se lahko pripravimo na naslednjo tekmo proti Švedski, ki bo pokazala veliko. Zmaga proti gostiteljem turnirja je zelo pomembna, saj gre za ekipo, ki je letela proti Poljakom in jih tudi premagala, mi pa smo jih dobro umirili," je po tekmi med slovensko in brazilsko rokometno reprezentanco v drugem krogu olimpijskih iger razložil slovenski vratar Gorazd Škof.

Njegovih ducat obramb je sestavljalo izjemno pomemben zidak zmage nad gostitelji turnirja, ki so v prvem krogu ukanili (zelo) dobre Poljake. Brazilci gojijo nenavaden, izjemno agresiven obrambni slog. Poleg tega imajo vrsto fizično močnih in visokih igralcev. A z določenimi padci so odločni in osredotočeni Slovenci vseeno vodili od prve do zadnje minute. Največ tudi s sedmimi goli.

Slovenci naslednjo tekmo igrajo v petek zjutraj po slovenskem času (00:50) proti Švedom. | Foto: Reuters Slovenci naslednjo tekmo igrajo v petek zjutraj po slovenskem času (00:50) proti Švedom. Foto: Reuters

Inteligenca in kakovost

Drugi par točk ekipi Veselina Vujovića po vsej verjetnosti zagotavlja četrtfinalno vstopnico. To bo treba nadgraditi še na prihodnjih tekmah – Slovenija v petek zjutraj igra s Švedi, nato pa še z vodilnimi Nemci in Poljaki –, če se bo želela izogniti najboljšim ekipam iz skupine A.

"Take obrambe, kot jo igrajo Brazilci, se na treningu ne da vaditi. Akcije ne pridejo do izraza, temveč zgolj inteligenca in individualna kakovost, ki je imamo mi več. Izgubili smo veliko žog, a to je ob taki obrambi normalno, saj Brazilci poskušajo na vse načine ukrasti žogo. Če jim uspe, zmagajo, kot proti Poljakom, sicer pa so poraženi. Zdaj za nas prihajajo tekme proti evropskim reprezentancam, ki smo jih bolj vajeni in bi zato morali nekoliko lažje igrati. Glede na tekmo proti Egiptu smo naredili korak naprej, a upam, da bomo še stopnjevali kakovost naše igre, saj imamo še rezerve," pa je po srečanju dejal Dean Bombač, hladnokrvni izvajalec sedemmetrovk in strelec petih golov.

Vzdušje in samozavest v ekipi sta dvema zmagama primerna. A delo še zdaleč ni opravljeno.

Ne spreglejte