Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
9.41

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

kolesarstvo

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 9.41

7 let, 8 mesecev

Batageljeva zadovoljna z uvrstitvijo v Riu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Kolesarstvo | Foto STA

Foto: STA

Nizozemska kolesarka Anna van der Breggen je zmagovalka 136,9 kilometra dolge cestne dirke na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Srebro je v sprintu osvojila Švedinja Emma Johansson, bron pa Italijanka Elisa Longo Borghini. Polona Batagelj je osvojila 32. mesto, zaostala je 6:36 minute.

Zaradi dežja Bagateljeva ni želela tvegati

"Skozi celotno dirko sem skušala slediti najboljšim, se voziti spredaj. To mi je uspelo do zadnjega vzpona, ko je bil tempo prehud. Nadaljevala sem v svojem ritmu. Trudila sem se, nisem popuščala. Sem zadovoljna s tekmo. Na spustu se je začel dež, nisem želela tvegati. Ravnino do cilja smo odpeljale čim hitreje. Sem zadovoljna. Od starta je bil veter precej močan. Reprezentance ga niso izkoristile, da bi razbile skupino. Selekcije so se delale na vzponih," je olimpijsko dirko opisala primorska kolesarka, ki si je po tihem želela izboljšati 22. mesto iz OI v Londonu 2012.

"Z rezultatom sem zadovoljna, ciljala sem na uvrstitev okrog 30. mesta. Konkurenca se je izboljšala. Dirka v Riu je bila povsem drugačna kot v Londonu. V teh štirih letih sem pri pripravljenosti naredila korak naprej, sem boljše pripravljena. Vsaka dirka je dirka zase, ampak jaz sem zadovoljna," je še razložila Batageljeva.

Hud padec Nizozemke

Nizozemka Annemiek Van Vleuten se je z zadnjega spusta spuščala sama, tako kot na sobotni moški dirki pa se je tudi na ženski zgodila neljuba nesreča, 33-letnica je na enem od zavojev grdo padla in negibno obležala ob cesti. Američanka Mara Abbott se je tako znašla na prvem mestu, prednost pa je zapravila v zadnjih metrih, ko je kakšnih 200 metrov od cilja trojica kolesark z novo olimpijsko prvakinjo Nizozemko Anno van der Breggen švignila mimo nje.

"Ima hud pretres in tri manjše zlome vretenc. Vsaj 24 ur bo ostala na intenzivni negi," je na družbenem omrežju Twitter o stanju nesrečnice zapisala nizozemska kolesarska zveza.

Na cestni dirki sta nastopili tudi dve odlični gorski kolesarki, obe sodita v ožji krog favoritinj za odličja na dirki v krosu. Švicarka Jolanda Neff je bila osma, Francozinja Pauline Ferrand-Prevot pa 26.

Ne spreglejte