Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 8. 2014,
19.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 8. 2014, 19.27

8 let

Vse bližje prvi Weekend Bike Festival v Toplicah Sveti Martin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Le dobrih deset kilometrov od slovenske meje so Toplice Sveti Martin, kjer bo prvi konec tedna v septembru 1. Weekend Bike Festival.

Medžimurje je tako kot Prlekija pravi raj za kolesarje, česar se vse bolj zavedajo tudi v Toplicah Sveti Martin, prvem Adria Bike hotelu na Hrvaškem. Imajo namreč vso infrastrukturo, ki je namenjena rekreativnim in profesionalnim kolesarjem. Prav vsak kolesarski navdušenec lahko na številnih gričkih, spustih in ravninah najde traso zase.

Na voljo je več kot 700 kilometrov označenih poti, ki so po zahtevnosti različne, od teh jih je pet za cestne ter šest za gorske kolesarje. Začetek septembra bo prav poseben, saj bo prvi konec tedna od petka do nedelje 1. Weekend Bike Festival. Udeležili se ga bodo tako profesionalni kot rekreativni kolesarji. Športno obarvani konec tedna je namenjen tudi družinam, ki se na kolesarske podvige rade odpravljajo skupaj, ter turistom, ki prisegajo na aktiven dopust. Kolesarski praznik bo zaživel 5. septembra ob 18. uri, ko se bodo udeleženci na kolesarsko popotovanje odpravili z ogledom dokumentarnih kolesarskih filmov.

Prihodnji dan se bo začel z jutranjo kolesarsko jogo, v dopoldanskih kvalifikacijah pa bodo izbrali sodelujoče za dirko Šampijon Brega (Prvak hriba). Kolesarji bodo mišice sproščali s terapijami in programom dobrega počutja, Medžimurje pa bodo raziskovali na vodenih pohajkovanjih s profesionalnimi kolesarji. Po dirki bodo udeleženci lahko na okrogli mizi poklepetali s profesionalnimi kolesarji, svoje vtise in načrte za nedeljo pa delili na sobotni večerni zabavi z živo glasbo.

Čez dan bo na ogled in preizkušnjo v razstavnem prostoru "Bike Expo" tudi najnovejša kolesarska oprema za leto 2015. Med kolesarskim praznikom bodo odprli prenovljen hotelski kompleks termomineralnih bazenov, kar bo odlična osvežitev športnega konca tedna, zdravilna moč termomineralne vode pa ima že več kot stoletno tradicijo. Regija spodbuja obiskovalce k zdravemu načinu življenja, s svojimi naravnimi danostmi in infrastrukturo pa je kot nalašč za kolesarsko raziskovanje.

Ne spreglejte