Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2017,
13.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Sport Media Focus

Foto: Sport Media Focus

Natisni članek

advertorial tekaška druženja tek Ljubljanski maraton Volkswagen

Sreda, 29. 3. 2017, 13.03

2 meseca, 1 teden

Priprave na #LJMARATON se začenjajo. Ste zraven?

Vsebino omogoča Sport Media Focus

Foto: Sport Media Focus

volkswagen ljubljanski maraton tek

Največji tekaški spektakel v Sloveniji organizira uradne priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton. Premagaj samega sebe in se pridruži skupnosti, ki navdušuje.

Prijavite se na Priprave in preživite z nami prihodnjih sedem mesecev. #LJMARATON

S projektom Priprave želimo združiti vse tekače po Sloveniji v duhu Volkswagen Ljubljanskega maratona na športni in čustveni ravni, naša cilja pa sta povezovanje in ustvarjanje navdušenja. Priprave bodo primerne tako za začetnike kot tudi za izkušene rekreativne tekače.

Tekači se v skupino največkrat povežejo zaradi popestritve monotonega teka, obenem pa jih to prisili, da iz sebe iztisnejo še več, kot mislijo, da zmorejo oziroma so pripravljeni vložiti.

VIDEO:

Moč skupinskega duha kot čarobni napoj

volkswagen ljubljanski maraton tek | Foto: Skupaj se pripravljamo pri 35 stopinjah Celzija, tečemo v dežju, se družimo v mraku, gremo prek bolečine in uživamo v poletnem vetrcu.

Kontinuiteta oziroma vztrajnost je ključna komponenta uspešnega teka in to vzdržuješ in piliš ravno z udeležbo na skupinskih treningih.

Na koncu ugotoviš, da je moč skupinskega duha ob spoznavanju pravilne tehnike teka, stopnjevanju hitrosti in kilometrov, usvajanju teka v hrib, življenju na visokem pulzu, premagovanju neusmiljenih vaj za moč kot čarobni napoj, ki te dela močnejšega.

 

Kaj vse prejmejo udeleženci projekta Priprave?

Udeleženci projekta Priprave boste z nami trenirali v ločenih težavnostnih skupinah s profesionalnimi trenerji trikrat tedensko.

Prejmete mesečni tekaški načrt, številne ugodnosti partnerjev projekta, uradno tekaško adidas majico Priprave, brezplačna predavanja in delavnice ter naročnino na revijo Tekač.si do konca leta.

V paketu treningov je zajeta tudi štartnina za Volkswagen 22. Ljubljanski maraton, štartna številka z vašim priimkom in športni paket #LJMARATON s posebnimi pozornostmi za tekače.

Za udeležbo v sedemmesečnem programu uradnih priprav na Volkswagen Ljubljanski maraton bo treba odšteti 210 evrov. Plačilo bo mogoče v enkratnem znesku, v dveh ali treh obrokih.

Projekt Priprave poteka v organizaciji društva Timing Ljubljana, organizatorja Volkswagen  Ljubljanskega maratona.

Pridružite se nam, začnemo 3. aprila.

Raznoliki treningi

Tekaški treningi bodo zajemali intervalne, dolge, lahkotne, stadionske in hitre teke, tekli bomo v hrib, po urbanih terenih in v naravi. Pazili bomo na tehniko teka in se celostno pripravljali, da bo tek užitek, na maratonu pa veselje.

Funkcionalni treningi se bodo izmenjevali na način, da bo enkrat trening za moč v obliki krožne vadbe, naslednjič pa bo trening v obliki razteznih vaj, boljše koordinacije telesa, mobilnosti, vaj za propriocepcijo oziroma stabilizacijo, ki pripomore k preventivni zaščiti pred poškodbami.

Seznam lokacij in termini treningov

Treningi se bodo na posamezni lokaciji izvajali, če bo vsaj 25 prijavljenih.

KRAJ

LOKACIJA

TERMIN

URA

LJUBLJANA

Koseški bajer

PON + SRE + PET*

18.00

LJUBLJANA

Kodeljevo

TOR + ČET +  PET

18.00

CELJE

Sv. Duh

TOR + ČET +  PET

18.00

DOMŽALE

Atletski stadion

TOR + ČET +  PET

18.00

MARIBOR

Betnavski park (Pustolovski park)

TOR + ČET + PET

18.00

KOPER

Bonifika

PON + SRE + PET

19.00

GROSUPLJE

Atletski stadion

PON + SRE + PET

18.00

*petkov funkcionalni trening za mobilnost in moč v Ljubljani – Koseški bajer bo ob 19.00 uri.

Kako je Dita trpljenje spremenila v ljubezen

Dite Horvatiček in trener na pripravah Blaž Strožer | Foto: Dite Horvatiček in trener na pripravah Blaž Strožer

Lani se je treningov udeleževala tudi izjemno navdušujoča oseba, 44-letna Dita Horvatiček iz Ljubljane, ki je včasih tek sovražila, z rednim udejstvovanjem na treningih pa je spremenila svoj pogled na tek. 

"Tek v skupini je prijetno druženje s sotekači. Pri teku drug drugega spodbujamo, podpiramo, se veselimo napredka. Skupaj lažje premagujemo tekaške izzive, ki so kdaj lahko tudi zelo naporni. Meni osebno tek v skupini predstavlja dodatno motivacijo za redno treniranje. Pravzaprav tudi en delček odgovornosti, tako do sebe kot do drugih članov skupine. To je prava psihofizična sprostitev. Smo odlična skupina, zato je teči v skupini še toliko lepše. In vsakokrat se veselim skupnega teka. Med tekom med drugim najdem nešteto odgovorov, ki si jih zastavljamo v življenju," je povedala Dita.

Poudarimo ključno misel, ki jo je Dita delila s svojimi tekači: "Trpljenje sem preoblikovala v ljubezen." To pa se zgodi, ko se v mozaik sestavijo vsi kamenčki – posamezne skrivnosti aktivne udeležbe v tekaški skupini.

Doživite izkušnjo, ki navdušuje

volkswagen ljubljanski maraton tek | Foto: V soboto, 1. aprila, vas vabimo na tek Priprave NA PRIPRAVE, peti skupinski brezplačni tek pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona. 

Dobimo se ob 8. uri zjutraj pri Koseškem bajerju. Razdelili se bomo v dve skupini. Skupaj bomo v lahkotnem koraku pretekli približno 8 in 12 kilometrov, se vmes malo raztegnili, nadihali in naredili kakšno vajo za aktivacijo skritih mišic. Tekli bomo v ritmu 6:15 min/km.

Z nami bodo trenerji projekta Priprave, ki bodo poskrbeli za orientacijo in motivacijo. Tako boste vi in vaši tekaški prijatelji dobili izkušnjo, kako lepo se imamo na projektu Priprave.

Preživite z nami prihodnjih sedem mesecev. Prijavite se na Priprave: http://ljmaratonpriprave.si/

Ne spreglejte