Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2017,
8.30

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Vitalis

Natisni članek

Vitalis rekreacija poškodba rehabilitacija trening trener advertorial

Sreda, 19. 4. 2017, 8.30

2 meseca

Športno-diagnostično središče Vitalis

S športno diagnostiko do najboljše vadbe za vsakogar

Vsebino omogoča Vitalis

Za boljše rezultate pri vadbi včasih potrebujemo več kot samo telovadnico, trenerja in nekaj dobre volje. Športna diagnostika v Središču Vitalis je namenjena prav vsakemu športniku, ki želi doseči nekaj več ali pa ima pri svojem treningu določene težave.

vitalis | Foto:

Dobro počutje in redno gibanje gresta z roko v roki. A včasih se temu popolnemu paru pridruži še kakšen prišlek – bolečina, zbadanje, krč, oteklina, poškodba … In kar naenkrat se lahko začnemo spopadati z izzivi, ki so blizu prav vsem športnikom, rekreativnim in bolj zahtevnim.

Ko za uspešno vadbo ne potrebujemo le telovadnice oziroma dobrega terena, soigralcev ali tekaških kolegov in malce dobre volje, ampak kar vso ekipo strokovnjakov, potem je pametno obiskati športno-diagnostični center, kjer za svoje različne tegobe in vprašanja hitro poiščemo tudi celostno rešitev.

Boljše zdravje, a včasih kakšna težava več

fizioterapija vadba rekreacija poškodba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pri zahtevnejših športnikih, kamor se uvrščajo tudi marsikateri rekreativni športniki, je povprečna pričakovana življenjska doba za približno sedem let daljša kot pri drugih ljudeh, imajo manjše tveganje za kardiovaskularne bolezni, kot sta infarkt in možganski infarkt. Vendar vrhunski šport prinaša tudi različna tveganja.

Vadba, ki bi nam morala biti v navdih in veselje ter s katero poskušamo preseči svoje omejitve, se lahko spremeni v  nasprotje. Lahko postane le oddaljena želja ali pa je prežeta s trpljenjem, ker nečesa ne delamo prav.

Rahli zbodljaji v kolenu se lahko spremenijo v resno težavo, zaradi katere je težko preteči en kilometer, kaj šele polmaraton. Krči v mečih lahko za vedno ogrozijo naše plezalne načrte in mišični vozli v trapezoidni mišici na hrbtu nam preprečujejo sproščeno gibanje in veselje do vadbe.

Kaj je hujšega za športnika kot to, da ne more več trenirati?

moški laptop žoga telovadnica trening rekreacija uteži šport | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Preveč intenzivni treningi, napačno izvajanje vadbe, slaba regeneracija po treningu in premalo počitka med treningom ter nepravilno načrtovanje prehrane lahko vodijo do slabše kakovosti treninga, celo bolečin in okvar. Športne poškodbe so zelo pogost spremljevalec aktivnih ljudi.

Zaradi poškodbe se mora športnik pogosto odpovedati treningom ali pa jih povsem spremeniti in omejiti. Doseganje boljših rezultatov ni več njegov glavni cilj vadbe, ampak je ta usmerjena na izboljšanje telesnega stanja. V iskanju pravega strokovnjaka za določeno težavo smo včasih pripravljeni obiskati veliko specialistov, preden se dokopljemo do prave rešitve.

Mišična diagnostika TMG za bralce Siola 30 evrov ceneje

vitalis | Foto: Si želite ciljno usmerjen trening in hitrejši napredek ? Bi se radi izognili poškodbam in trenirali varno?

Z meritvami TMG v središču Vitalis ugotavljamo stanje vaših mišic: hitrost, tonus, simetrijo. Po rezultatih meritev, vaših zastavljenih ciljev in športa, v katerem ste aktivni, vam predlagajo ustrezne vaje in podajo priporočila za varen trening in očiten napredek.

Ponudba za bralce Siola: 42 evrov (redna cena: 72 evrov). Prijavite se do 28. aprila na telefonsko številko 031 620 107.

Včasih niso dovolj samo redni treningi

trening vadba rekreacija ženska | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Športnik, ki od sebe zahteva več gibanja kot neaktivni ljudje, včasih za optimalen potek treninga in reševanje težav potrebuje podporo nekaterih strokovnjakov, ki do potankosti poznajo zakone gibanja telesa (tako imenovano kineziologijo), pravila pravilne športne prehrane, fizioterapije in masaže.

Čas zdravljenja in okrevanja lahko tako bistveno skrajšamo in se spet vrnemo k svojim vsakodnevnim aktivnostim, brez katerih nismo to, kar bi radi bili – človek, ki se navdušen nad možnostjo gibanja veseli vsakega novega dne.

Kako uresničiti svoje cilje?

morje par tek rekreacija high fivež | Foto:

V Športno-diagnostičnem središču Vitalis vsem športnikom, tako rekreativcem kot profesionalnim športnikom, z varno in celostno obravnavo pomagajo do želenih ciljev.

vitalis | Foto: V njihovem centru izvajajo kineziologijo, športno diagnostiko, fizioterapijo in masažo. Za posameznika pripravijo celosten načrt obravnave, vključno s ciljanimi treningi in treningi za izboljšanje kondicije, kot tudi psihološko podporo in prehransko svetovanje.

Njihov pristop je celovit. Na voljo imajo najnovejšo podporno tehnologijo, sodelujejo pa s strokovnjaki, ki jih odlikujejo vrhunsko znanje in dolgoletne praktične izkušnje. Pot do novih ciljev je tako varnejša in povsem uresničljiva.

Najbolj priljubljene storitve v Športno-diagnostičnem središču Vitalis:

Športna diagnostika (TMG mišična diagnostika in meritev telesne sestave): treningi ne temeljijo na na intuiciji in preteklih izkušnjah, ampak na meritvah, ki omogočajo vpogled v pripravljenost posameznika, telesno asimetrijo in optimalno razmerje med mišično in maščobno maso.

Kondicijski trening: strokovno usposobljeni kineziologi pripravijo prilagojen trening, ki je usklajen z željami posameznika ali skupine. Gibalne sposobnosti, ki jih poskušajo krepiti, so vzdržljivost, hitrost, moč, gibljivost, ravnotežje in eksplozivnost. Kondicijski trening se pogosto izvaja v kombinaciji s športno diagnostiko.

Postrehabilitacijski trening: pravilna postrehabilitacija je mogoča le ob tesnem sodelovanju fizioterapevta, kineziologa in ob izvajanju športne diagnostike, s katero merijo napredek in ustreznost posameznih vaj.

Skupinske vadbe: rekreativcem, ki jih zanima vadba pod vodstvom izkušenih trenerjem, so v Središču Vitalis na voljo tudi najrazličnejše skupinske vadbe, kjer bodo poskrbeli za strokovnost in motivacijo.

Ne spreglejte