Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 1. 2013,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vadba

Sreda, 2. 1. 2013, 15.55

8 let

VIDEO: Na Gyrotonicu z Živo Rogelj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Živa Rogelj, voditeljica na Planet TV, nam je dovolila, da smo pokukali v njeno zasebnost in razkrili ljubezen do Gyrotonica. Če zmigujete z rameni in vam je beseda tuja, je ogled prispevka nujen.

Bi radi občutili vadbeno tehniko, pri kateri bi se mentalno sprostili, hkrati pa začutili tudi fizični napor? In to takšen, po katerem vas bi bolele tudi mišice, za katere poprej niti niste vedeli, da jih imate? Če vas mika, ste prisrčno vabljeni, da vstopite v svet Gyrotonica. Živa Rogelj je njegov prag prestopila pred dvema mesecema in bila v trenutku navdušena. Daleč od tega, da bi ji bilo kdaj žal. Po eni strani čuti, kot da bi šla na tajsko masažo, po drugi pa se zaveda, da delajo mišice s polno paro. Redno nastopa pred kamero, zato skrbi za dobro držo in prezenco. Zdaj je našla način, da zadovolji potrebo. Na pomoč pokliče Gyrotonic, s katerim zgledno sodeluje dvakrat do trikrat na teden. Greje jo toplina občutka, da je ponovno naredila nekaj dobrega za telo in dušo, na videz preproste vaje pa po vadbi v telesu še dolgo puščajo sledi prijetnih občutenj, lahkotnosti gibanja, prožnosti telesa, energetske napolnjenosti in uravnoteženosti telesa ter duha. ''Živa je zelo zahtevna do sebe. Ni hitro zadovoljna, kar je super. Ima ravno pravo mero tega, da želi natančno raziskati pravo pot in da ni prestroga do sebe. Uživam, ko delava v skupini,'' sporoča trenerka Špela Perc, brez katere bi Gyrotonic veliko težje prodrl do Slovenije.

Pred leti je v tujini začutila, da predstavlja določeno svobodo v gibanju, posamezniku pa daje občutek svobode v svojem telesu, osvobojenem vseh napetosti, blokad in bolečin. ''Gre za funkcionalno gibanje,'' priznava gurujka vedno bolj priljubljene vadbene tehnike na sončni strani Alp. Slednja pa ni ravno mačji kašelj. Zahteva določeno športno predznanje, Živa pa s tem ni imela prav nikakršnih težav. ''Telovadba, tenis, atletika, balet, plesne izrazne tehnike, smučanje, tek ... Sem zelo športen tip človeka,'' je naštevala Rogljeva, ki jo lahko na Planet TV spremljate v oddaji Danes. Tokrat gostuje pri nas.

Ne spreglejte