Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 16.10

8 let

Vadba z aplikacijo RunKeeper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Spet smo tekaško razpoloženi. Tokrat nas na poti spremlja brezplačna mobilna aplikacija RunKeeper, ki beleži našo aktivnost.

Kljub imenu aplikacije je RunKeeper primeren za širok spekter športnih aktivnosti. Izbiramo lahko med tekom, kolesarjenjem, hojo, planinarjenjem, smučanjem ... Aktivnost izberemo v osnovnem meniju (zavihek Start), kjer določimo tudi vrsto signala (GPS, ročna nastavitev) in možnost virtualnega trenerja. Zgodovino aktivnosti lahko pregledujemo ob kliku na zavihek Activities. V nastavitvah (zavihek Settings) uredimo nastavitve računa, ki si ga predhodno ustvarimo na strani Runkeeper.com, kar nam omogoča shranjevanje svojih aktivnosti in njihovo analizo. Nastavimo si tudi možnost in način zvočnega obveščanja o napredku med vadbo in možnost pošiljanja podatkov na stran Runkeeper.com ali Facebook. Vnesemo tudi podatke o svojem spolu, starosti in teži.

Tako potrebujemo le še povezavo z GPS-signalom in naša vadba se lahko začne. Na ekranu spremljamo pretečen čas vadbe, kilometre, ki smo jih že pustili za seboj, povprečno hitrost in "pokurjene" kalorije. Sproti se nam izrisuje tudi graf tempa.

Na levi strani ekrana je zavihek, katerega klik nas popelje na zemljevid. Po koncu vadbo shranimo, ji po želji dodamo opis in jo naložimo na stran Runkeeper.com. Poleg ogleda vadb lahko na strani spremljamo tudi aktivnosti drugih, ki uporabljajo to aplikacijo, ustvarimo ekipo za trening, si ogledujemo trase drugih ali ustvarimo svojo.

Na strani Runkeeper.com ob kliku na aktivnost dobimo prek Google Maps natančen prikaz, kje vse smo se gibali in koliko smo se pri tem vzpenjali ali spuščali po terenu. Stran nam postreže tudi s podatki o razdalji, času vadbe, porabi kalorij …

Hvalimo preprosto uporabo in prijazen grafični vmesnik. Tudi stran aplikacije je pregledna in ponuja ogromno informacij. Veliko težav pa smo imeli z nalaganjem aplikacije z mobilnega telefona na stran Runkeeper.com. Aktivnost se nam je po več poizkusih le pojavila na strani aplikacije. Energijski izračun je precej površen, pa tudi izmerjena razdalja je lahko za kak meter ali dva drugačna od dejanske.

Ne spreglejte