Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 8. 2014,
11.06

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 19. 8. 2014, 11.06

8 let, 3 mesece

V soboto na kolo, v nedeljo pa v športne copate. Oboje je združljivo na 5. Eko maratonu Maribor.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V štajerski prestolnici bo 13. in 14. septembra že petič na sporedu Eko Maraton Maribor, največja dvodnevna kolesarsko-tekaška prireditev v Sloveniji.

Drugi septembrski konec tedna bodo mariborske ulice ponovno preplavili ljubitelji zdravega načina življenja in v dveh dneh preizkušali lastno fizično pripravljenost ter vzdržljivost. Udeleženci lanske prireditve so Eko Maraton ocenili kot najboljšo rekreativno prireditev leta 2013, organizatorji pa tudi za letošnji maraton obljubljajo dva dneva odlične sprostitve in zabave.

Sobotni kolesarski maraton za rekreativce in dobro pripravljene

5. Eko Maraton bodo v soboto, 13. septembra, uradno odprli kolesarji na dveh trasah. Krajša, 70-kilometrska trasa je namenjena vsem rekreativnim kolesarjem in predvsem druženju, saj udeležencem ne bodo merili časa.

Daljša, 114-kilometrska trasa pa je namenjena vsem kolesarjem, ki bi radi doživeli vožnjo po zaprti cesti z merjenjem časa in vse skupaj začinili z okusom po tekmovanju.

V nedeljo, 14. septembra, na eno od tras tekaškega maratona

Nedelja je že tradicionalno namenjena tekačem, ki se glede na svojo kondicijsko pripravljenost odločijo za eno izmed dveh tras. Poseben čar maratonu daje tek po središču mesta, kjer so ulice v času maratona zaprte in namenjene zgolj tekačem ter navijačem ob progi.

Deset kilometrov lahko z nekaj pozitivnega rekreativnega napora premaga vsakdo, ki se odloči storiti nekaj dobrega za svoje telo in počutje. 21-kilometrska proga pa je namenjena bolje pripravljenim tekačem, a je z nekaj trdne volje in treninga premagljiva za vsakogar.

Eko Maraton kot generalka za Ljubljanski Maraton

Tekaški strokovnjaki so enotnega mnenja, da se je mesec dni pred ciljnim tekmovanjem priporočljivo udeležiti pripravljalnega tekmovanja. Eko Maraton Maribor je tako časovno umeščen natanko šest tednov pred Ljubljanskim maratonom, zato so ga že lani številni udeleženci videli kot popolno pripravo za Ljubljanski maraton. Tudi letos bo številnim služil kot generalka pred veliko tekmo.

Ne spreglejte