Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2013,
12.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

šport rekreacija fitnes

Torek, 16. 4. 2013, 12.36

7 let, 12 mesecev

Trend ni fitnes, pač pa oblikovanje telesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Fitnes, ki se je kot gibanje in šport bolj množično začel pojavljati konec 19. stoletja, je postal popularna oblika rekreacije.

Postavlja pa se vprašanje, zakaj ljudje tako pogosto obiskujejo fitnes. Več kot četrtina vprašanih v neki nemški raziskavi je povedala, da obiskujejo fitnes, ker želijo izboljšati svoj videz.

Tudi tisti, ki jim zdravje in dobra fizična pripravljenost predstavljata glavni motiv za obiskovanje fitnes studiev, je dober videz dodaten in ne nezanemarljiv motivator.

Pa so fitnes studii tudi pravi kraj za izboljšanje videza?

Vadbe v fitnesih so prav gotovo pomemben element k boljši oblikovanosti našega telesa. Vendar pa obstajajo tudi drugi pomembni elementi, ki jih je treba upoštevati, da bomo svoje telo tudi oblikovali. Poleg fitnesa, torej neke oblike športa, rekreacije, igra pomembno vlogo naša prehrana, s katero pravzaprav v telo vnašamo potrebne gradnike za doseganje želenega učinka. Pri oblikovanju telesa so močno zaželeni lepotni tretmaji, ki pomagajo pri bolj učinkovitem in hitrejšem topljenju maščobnih oblog ter učvrstitvi kože telesa.

Centri za oblikovanje telesa so se v zadnjih letih pojavili kot gobe po dežju in so pravzaprav odgovor na potrebe ljudi, ki so obiskovali fitnes studie v želji po doseganju lepšega videza.

Najmodernejši studii za oblikovanje telesa, ki pri svojih tretmajih uporabljajo elektrostimulacije, ultrazvok, radijske frekvence, infrardečo svetlobo, limfne drenaže, pristopajo k oblikovanju telesa celostno in po meri posameznika.

Vodje centrov za oblikovanje telesa, ki so več let spremljali svoje stranke v fitnes studiih, so ugotovili, da po vseh letih vadb v fitnesih stranke niso dosegle želenih rezultatov.

Krivdo za to ne gre valiti na fitnes studie in fitnes vadbe. Preprosto moramo vedeti, da oblikovanje telesa ni isto kot fitnes, kot tudi ni zdravje enako fitnesu.

Fitnes, če ga izvajamo pravilno, je le ena od komponent zdravja oz. zdravstvene preventive in le ena od komponent za oblikovanja telesa.

Ne spreglejte