Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 5. 2012,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija tek

Četrtek, 17. 5. 2012, 9.56

8 let

Tek prijateljstva v Hotedršici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Približuje se vikend, ki bo zopet rekreativno tekaško obarvan. Primorci v soboto, 19. maja, nadaljujejo s primorskimi pokalnimi teki, na sporedu bo 41. Tek prijateljstva v Hotedršici.

Primorska ne pozna oddiha od rekreativnih tekov, ki letos potekajo v sklopu pokala Primorski pokalni teki 2012. Ta vikend bo na programu že deveti v nizu 19. primorskih tekaških praznikov, ki se bodo vrstili vse do srede decembra, ko bo zaključek s krosom v Vrtojbi.

V soboto, 19. maja, vas tako pričakujejo v Hotedršici, kjer bo potekal 41. Tek prijateljstva. Organizatorji Športno društvo Hotedršica prirejajo tek, namenjen tako najmlajšim kot starejšim. Šolska mladina se bo lahko pomerila v devetih starostnih kategorijah (za dečke in deklice), tekli pa bodo na razdaljah med 300 in 2.000 metri. Ti teki se bodo začeli ob 14.00 v centru Hotedršice (pri stari šoli).

Člani in članice, katerih rezultati bodo šteli tudi za pokal Primorskih novic, bodo tekmovali v 11. oziroma 5. starostnih kategorijah. Letos bodo tako v moški kot v ženski konkurenci tekli na 11,2 kilometra, in sicer tekače čaka razgibana proga, na kateri je tri kilometre asfalta, ostalo pa je makadam, začetni in končni del preizkušnje sta ravninska. Teki za člane in članice se bodo začeli ob 17.00 s startom in ciljem v centru Hotedršice.

Organizatorji so poskrbeli tudi za pohodnike, ki se bodo v soboto lahko udeležili osemkilometrskega pohoda. Začetek pohoda bo ob 15.00, na pohodu pa si boste lahko ogledali znamenitosti Hotedršice in se sprehodili naprej do cerkve Sv. Barbare na Ravniku ter nato do cilja po progi za ženske.

Na teke, ki bodo v vsakem vremenu, se morate prijaviti, to boste lahko storili na dan prireditve na društvenem igrišču med 13.00 in 16.45. Prijavnina za otroke bo 2 evra, za odrasle pa 10 evrov.

Zmagovalca lanskoletnega teka prijateljstva, na katerem so moški tekli na 13 kilometrov, ženske pa na 7 kilometrov, sta Urban Jereb (45:25) in večkratna letošnja zmagovalka primorskih tekov Kristina Bele (28:53). Trenutno v seštevku primorskih pokalnih tekov med člani vodi Tomaž Ferjančič, drugi je Mirko Janjatovič, tretji pa Kristjan Ipavec. Med dekleti vodi Neja Kršinar, druga je Sergeja Lipušček, tretje pa zaseda Kristina Bele.

Ne spreglejte