Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 4. 2017,
11.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

naj smučišče smučišče rekreacija

Sobota, 8. 4. 2017, 11.08

6 let, 6 mesecev

Naj smučišče 2017

Ta smučišča so Slovencem najbolj všeč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
Cerkno | Foto Facebook

Foto: Facebook

Ljubitelji smučanja so za najboljša slovenska smučišča pretekle zime izbrali Cerkno, Golte, SKI BOR Črni vrh in snežni park Rogla. Med tujimi smučišči so glasovalci akcije Naj smučišče največ glasov namenili avstrijskemu smučarskemu središču Nassfeld. In kaj o Slovencih pravijo v tujini? "Slovenci ste edini, ki na smučišču zdržite od jutra do večera."

Akcija Naj smučišče je letos doživela že 26. izvedbo. Ljubitelji smučanja lahko poleg glasu v znak podpore posameznemu smučišču oddajo tudi komentar, povezan z njim.

Ti so po besedah Darka Pukla, odgovornega urednika Radia SI, kjer so spremljali akcijo Naj smučišče, najpogosteje usmerjeni v določeno stvar na posameznem smučišču, "na primer odlično pripravljene proge, odlično gostinsko ponudbo, ugodne pakete prenočitev … ne manjka pa niti pohval za, na primer izjemno prijazno natakarico".

smučanje zima počitnice hribi sneg | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kritik je manj, se pa najdejo, pravi. Največ jih je na račun skromnejše ponudbe za najmlajše smučarje, varnosti na smučišču ali previsokih cen glede na ponudbo.

Slovenci na smučišču zdržimo od jutra do večera

Pukl iz rezultatov in izkušenj opaža, da se vedno več dobrih smučarjev na smuko odpravlja v sosednjo Avstrijo in Italijo. Menda tudi predstavniki tamkajšnjih smučišč odkrito priznajo, da imajo vsako leto večji obisk smučarjev iz Slovenije.

"Zanimiv je bil tudi komentar predstavnika smučarskega centra Kronplatz, ki je povedal, da Slovenci spadamo med najboljše rekreativne smučarje v Evropi in da opažajo, da samo slovenski smučarji na smučišču lahko zdržimo od jutra do večera."

Kdo so zmagovalci akcije Naj smučišče 2017?

V kategoriji velikih smučišč je letos zmagal Smučarski center Cerkno, kjer so smučarji najbolj zadovoljni z urejenostjo prog in varnostjo. Na drugem mestu je Kanin, ki je po dobrih treh sezonah mirovanja konec lanskega leta znova odprl svoja vrata, na tretjem pa Krvavec.

Priznanja za naj smučišča so letos podelili v Mariboru.  | Foto: Priznanja za naj smučišča so letos podelili v Mariboru.

Zmagovalec v kategoriji majhnih smučarskih centrov je SKI BOR Črni vrh. Na drugo mesto so glasovalci postavili Smučarski center Jakec Trije kralji, na tretje mesto pa Celjsko kočo.

Med srednje velikimi smučišči je največ glasov tako kot lani prejel smučarski center Golte, na drugem mestu so Kope in na tretjem Stari vrh.  

Golte so ohranile zmago iz lanske sezone. | Foto: Facebook Golte so ohranile zmago iz lanske sezone. Foto: Facebook

V kategoriji snežnih parkov je največ glasov dobil Snežni park Rogla. Mesto nižje se je uvrstil Snežni park Vogel, na tretje pa Snežni park Krvavec.

Pogled v statistiko izbora kaže, da so se v zadnjih desetih letih na prestolu za zmagovalce izmenjevali smučarski centri Cerkno, Vogel in Krvavec, med srednje velikimi Golte, Kope in Stari vrh, med majhnimi pa je krona največkrat pripadla Celjski koči in RTC Jakec Trije kralji.

Čez mejo največ glasov za Mokrine

Že tretje leto zapored ljubitelji smučanja lahko izbirajo tudi med tujimi smučišči. Prvo mesto so podelili smučišču Mokrine/Nassfeld, na drugo mesto so postavili smučišče Kronplatz in na tretje Sella Neveo.

Akcijo Naj smučišče so pred tremi leti razširili zunaj slovenskih meja. Med tujimi smučišči ima med slovenskimi smučarji največ podpore smučišče Mokrine oz. Nassfeld. | Foto: Akcijo Naj smučišče so pred tremi leti razširili zunaj slovenskih meja. Med tujimi smučišči ima med slovenskimi smučarji največ podpore smučišče Mokrine oz. Nassfeld.

Glasovanje za naj smučišče je vso smučarsko sezono potekalo na spletnem portalu www.najsmucisce.si s pomočjo radijske oddaje, ki so jo predvajali na Radiu SI, Radiu Koper, Radiu Maribor in petih drugih radijskih postajah po Sloveniji.

Glasovalci so lahko izbirali med 25 majhnimi smučišči, sedmimi srednje velikimi smučišči, sedmimi velikimi smučišči in petimi snežnimi parki v Sloveniji ter kar med 28 avstrijskimi in 14 italijanskimi smučišči. Za nazive najboljših so se smučišča potegovala v petih kategorijah: majhna, srednja in velika smučišča, tuja smučišča ter snežni parki.

Ne spreglejte