Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 5. 2012,
12.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Torek, 15. 5. 2012, 12.06

7 let, 12 mesecev

Svetovna rekorderka že razmišlja o novem izzivu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prejšnji konec tedna je padel nov svetovni rekord v največji prevoženi razdalji na statičnem kolesu v 12-urah. Nova lastnica je Mariborčanka Tina Ternjak.

Ob 21.30 so se ustavile ure, ki so pomenile konec 12-urnega poganjanja statističnega kolesa in napad na švicarski svetovni rekord, katerega lastnica je bila Fabienne Müller. Kar za 24 kilometrov ga je izboljšala vaditeljica spinninga, Tina Ternjak, ki po novem tako znaša 348 kilometrov. "Srečna sem bila, da lahko grem dol s kolesa in da si dam kolesarske čevlje dol," opisuje srečne občutke, ki so sledili ob koncu. A vse ni šlo tako gladko. Kot pri vsakemu športniku, je tudi pri Tini nastopila kriza, ki pa jo je ustrezno prebrodila: "Najtežje mi je bilo od tretje do pete ure, ker sem se celoten čas borila s slabostjo," se spominja težkih trenutkov, ki pa so popustili po šesti uri "gonjenja". "Pokonci me je držala moja odlična podporna ekipa in komisija, pa obiskovalci, ki so me prišli vzpodbujati," še zlasti pa sama misel na rušitev rekorda. "Trma po domače," opisuje podvig, ki bo naslednji športnici povzročil zagotovo veliko preglavic, da bi ga porušila. Tina je imela povprečno hitrost več kot 30km/h, kar je bil tudi njen cilj. "Nisem točno vedela, kaj naj pričakujem, ker gre lahko pri takih stvareh velikokrat kaj narobe," a je vzdržala, presegla pričakovanja vseh ter postavila nov mejnik, 348 kilometrov.

Med postavljanjem rekorda je jedla na pol ure, od energijskih čokoladic pa vse do "običajne" hrane, belega kruha, banan, vmes pa pokurila nekaj več kot štiri tisoč kalorij.

Svetovni rekord bo s strani Guinessove komisije potrjen v štirih do šestih tednih: "Zdaj je treba papirje izpolnit in na Guiness poslati vso potrebno dokumentacijo," kjer bodo pregledali in nato potrdili svetovni rekord. Prava proslava Tinina rekorda še pride, "za prvo čago bomo počakali, da Aleš Potrč konča z rekordom, ko bodo rekordi potrjeni pa bo sigurno še kakšna zraven".

Rekord bi šla postavljati še enkrat in kot pravi si bo tudi v bodoče našla nov izziv. Za zdaj bo počakala, da zaključijo s Športno pomladjo in preostalimi rekordi, nato pa se bodo odločali za naprej.

Ne spreglejte