Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 1. 2015,
0.50

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Naredi nekaj zase Intersport Energetics

Petek, 9. 1. 2015, 0.50

3 mesece, 2 tedna

Spoznajte Kristino, osebno trenerko, ki vas bo vodila skozi Energeticsovo aplikacijo nowido

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kristina Gnezda je osebna trenerka Studia Marko Mrak, ki vas bo prihodnjih pet tednov na Sportalu vodila skozi serijo vaj, ki jih boste lahko izvajali kar v udobju lastnega doma.

V ponedeljek na Sportalu začenjamo objavo videovadnic, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Intersportom, skozi katere vas bo popeljala osebna trenerka Studia Marko Mrak, Kristina Gnezda.

Kdo je Kristina Gnezda?

Simpatična športna navdušenka ima 25 let, prihaja iz vasi Gaberje pri Ajdovščini in le redkokdaj se zgodi, da jo boste srečali brez nasmeška na obrazu.

V šport jo je zaneslo že v osnovni šoli, ko se je zaljubila v atletiko in v njej vztrajala vse do srednje šole. Trenirala je v atletskem klubu Nova Gorica, njena najljubša disciplina pa je od nekdaj bila tek na kratke proge.

Od učiteljice smučanja do vaditeljice atletike

Na fakulteti za šport, kjer je študirala športno treniranje in se specializirala za smer fitnes, se je njen športni spekter še dodatno razširil, a bolj kot treniranju se je posvečala vaditeljski vlogi. V Atlantisu je poučevala plavanje, v AD Mass je delala kot vaditeljica atletike, delala je tudi kot učiteljica smučanja, kjer je v svet vijuganja po snežnih poljanah uvajala nadobudne mlade smučarje.

Vadi rad

V svet skupinskih vadb se je prvič podala lani, ko je kot vaditeljica sodelovala pri izvedbi posebnega programa z naslovom Vadi rad, namenjenega bolnicam z rakom na dojki. "Program, gre za prvi tovrsten program v Sloveniji, je trajal tri mesece. V projektu, kjer smo sodelovali skupaj z onkologi iz bolnišnice Franca Derganca Nova Gorica, društvom Goriška proti raku in fakulteto za šport, je vadilo 14 žensk, ki so prebolele tovrstnega raka. Med trajanjem projekta smo opravili tudi trimesečno študijo o vplivu telesne dejavnosti na kakovost življenja bolnic z rakom dojke in upam, da bomo ta projekt nadaljevali tudi v prihodnosti," se je razgovorila simpatična mladenka, ki je omenjeno temo obdelala tudi v diplomski nalogi, s katero je kronala študij na fakulteti za šport.

Po fakulteti za šport še študij fizioterapije

A tu se njena akademska pot še ni končala. Trenutno je študentka fizioterapije, ki je po njeni oceni tesno povezana s fitnesom. "Ljudje se po fizioterapevtskem zdravljenju pogosto obrnejo tudi na trenerje fitnesa, saj je prav fitnes lahko nadgradnja, da se poškodovani deli telesa vrnejo v prvotno stanje," je še pojasnila Kristina, ki v Studiu Marko Mrak, kjer smo lani posneli tudi serijo videovadnic z Nino Pušlar, dela kot vodja skupinskih vadb.

Ne spreglejte