Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 4. 2017,
13.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

oviratlon

Četrtek, 13. 4. 2017, 13.52

6 let, 7 mesecev

S Pokljuke v Planico

Športno-solidarnostna preizkušnja Oviratlon menja poligon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
oviratlon

Po petih letih gostovanja na Pokljuki se športno-zabavna prireditev Oviratlon, ki je netekmovalnega značaja ter stavi predvsem na ekipni duh, solidarnost in medsebojno pomoč, seli v Nordijski center Planica. Razlog? Več možnosti za širitev ovir.

Po petih letih gostovanja pod okriljem Triglavskega narodnega parka se športna prireditev Oviratlon, ki temelji na solidarnosti, saj si udeleženci pri premagovanju ovir pomagajo med seboj, seli v Planico. V zibelki slovenskih smučarskih skokov bodo gostovali 17. junija 2017.


 

Širše ovire za večjo pretočnost

Po besedah Luke Ravniča, predsednika Športnega društva Oviratlon, ki že vsa leta spretno krmari med porastom števila udeležencev, snovanjem vedno novih ovir in iskanjem sponzorjev, je razlog za spremembo lokacije v tem, da zaradi določil Triglavskega narodnega parka na večjem delu proge niso mogli razširjati ovir, ki bi omogočile večjo pretočnost udeležencev.

Če je bila na primer zdaj ovira široka štiri metre, si želijo, da bi bila po novem vsaj še enkrat večja.

oviratlon | Foto:

Presenečenje? Bo.

Tudi tokrat bo trasa dolga osem kilometrov, ponudila pa bo 23 ovir, zasnovanih po ovirah, ki jih v svetu uporabljajo za urjenje specialnih enot. Te so prilagojene tako, da jih lahko premaga vsak navaden smrtnik. Vse so lažje premagljive, kadar udeleženci v ospredje postavijo ekipni duh, medsebojno pomoč in solidarnost.

V kopici ovir se bo znašlo tudi nekaj novih, saj je dejavnik presenečenja po mnenje Ravniča še kako pomemben. "Ovire, ki so dosegle svoj cilj in ki so se zasidrale med ljudi, na primer Spolzki janez, elektro žur, blatna kopel in opičja kletka, bomo obdržali, nekatere pa bomo zamenjali. Želimo si svežine, prizadevamo pa si za to, da so ovire vedno večje, širše in višje," je povedal.

oviratlon | Foto:

Od idejnega vodje, športnika v popolni kondiciji do "kavčarja"

Lani se je Oviratlona udeležilo 1.600 ljudi, letos jih pričakujejo več kot tri tisoč. Iz profila ljudi, ki se Oviratlona udeležujejo, so organizatorji razbrali tri profile ljudi.

"En je idejni vodja in tisti, ki je prijatelje spravil v pogon. On si je verjetno našel nekoga, ki je fit, zagotovo pa je v skupini še nekdo, ki se Oviratlona udeleži neposredno iz naslanjača. Vsi trije profili ljudi si med seboj pomagajo, kar pomeni, da zlahka pridejo do cilja."

Mini oviratlona se je lani udeležil tudi motokrosist Tim Gajser. | Foto: Ana Kovač Mini oviratlona se je lani udeležil tudi motokrosist Tim Gajser. Foto: Ana Kovač

Vedno za dober namen

Po en evro od plačila štartnine bo tudi tokrat namenjen donaciji Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Soča. Lani so oviratlonci na tak način prispevali 1.614 evrov, v Soči pa so jih namenili za nakup naprave, ki bo pripomogla k še boljšemu izvajanju programa zdravljenja kronične nerakave bolečine. Oviratlonci vsako leto sredi maja v URI Soča porganizirajo športno-zabavno prireditev Mini oviratlon, kjer otrokom, ki so tam na zdravljenju, pri premagovanju ovir pomagajo znani Slovenci.

Ne spreglejte