Seznam rekreativnih prireditev

Tudi ta teden smo za vas zbrali nekaj rekreativnih dogodkov, ki vam lahko popestrijo konec tedna. Teklo se bo v Sežani, Kobaridu, Sevnici, na svoj račun pa boste prišli tudi pohodniki.
Seznam rekreativnih prireditev

Četrtek, 10. november:

Trboveljske rudarske kolonije (etnološka pot)

Kje: Trbovlje (zbor v Ljubljani) Kdaj: zbor ob 8. uri na glavni avtobusni postaji v Ljubljani (št. 29) Planinsko društvo Pošte in Telekoma Slovenije organizirata pohod po posavskem hribovju. Zbor je na postajališču št. 29 na glavni avtobusni postaji v Ljubljani, od koder se boste odpeljali do Trbovelj. Po odmoru za jutranjo kavo v centru mesta si boste v Zasavskem muzeju ogledali stalno rudarsko razstavo "Srečno ... črne doline". Sledi prestavitev jamske stojke Valent in Etnološke poti Trboveljske rudarske kolonije ter ogled rudarskih stanovanj na Njivi. Nato se boste odpeljali navzgor po trboveljski dolini do Planinskega doma na Vrheh (905 m), kjer se boste okrepčali z "Zasavsko južno". Po okrepčilu se boste lahko sprehodili do razgleda na rdečo skalo Krvavice (909 m), ki je po legendi povezana s tragično usodo Veronike Deseniške. V skladu s časom in vremenom bomo naredili še krajši pohod po okoliškem hribovju. Člani društva boste za celodnevni izlet odšteli 15 evrov, ostali pa 20 evrov. Več informacij: Stane Tomšič (041 830 366).

Petek, 11. november:

5. Martinov pohod

Kje: pred cerkvijo Sv. Martina v Sečovljah Kdaj: ob 16. uri TD Taperin Sečovlje bo v petek organiziral že 5. Martinov Pohod. Zbor bo ob 16. uri pred cerkvijo Sv. Martina, kjer bo domači župnik Stanko Fajdiga razkazal cerkev. Ob 16.30 se bodo pohodniki odpravili na pot do solin in nazaj. Ob vrnitvi bo vse udeležence čakal topli napitek v prireditvenem šotoru martinovanja v Sečovljah. Avto boste lahko pustili pri bivšem rudniku. Več informacij: Ada (031 205 664).

Sobota, 12. november:

Tekaški pozdrav jeseni na Krasu

Kje: Sežana Kdaj: štart ob 12. uri Gre za tekaško prireditev, ki vsako leto v Sežano privabi številne tekače. Tisti, ki ne marate mraza in novembrske megle se odpravite v Sežano, kjer boste lahko tekli na 8,45-kilometrski krožni progi, ki je speljana po asfaltni cesti iz Sežane do Orleka in nazaj v Sežano. V sklopu prireditve bo potekal tudi Cici tek za najmlajše (ob 11.30). Predprijave potekajo do 10. novembra, ko je štartnina 13 evrov, na dan prireditve pa boste odšteli 20 evrov. Skupine in družine imajo nekaj popusta. Več o dogodku tukaj …

3. tek za Sevniški pokal

Kje: Krmelj pri spodnji OŠ Krmelj Kdaj: prvi štart ob 10. uri Predprijave za 3. tek za Sevniški pokal, ki bo potekal v Krmelju bodo organizatorji zbirali do petka do 24 ure. Predprijave lahko oddate le preko posebnega obrazca na spletni strani Atletskega kluba Sevnica. Prijave bodo možne tudi na dan tekme. Prijavnina za mlajše kategorije je v predprijavi brezplačna, na dan tekma pa znaša 3 evre. Štartnina za članske kategorije pa je v predprijavi 3 evre, na dan tekme pa 6 evrov. Teklo se bo v 12 kategorijah, dolžine prog pa bodo od 300 metrov za najmlajše do 4000 metrov za člane in članice. Več informacij: Rafko Povhe (040 639 029 ali rafko@aksevnica.si).

30. Tek pod Krn

Kje: štart pred mlekarno Planika v Kobaridu Kdaj: štart ob 14.30 V soboto po potekal jubilejni 30. Tek pod Krn. Štart bo pred mlekarno Planika v Kobaridu, tekači pa se bodo na 5,5 kilometrov dolgo progo s 350 metri višinske razlike podali ob 14.30. Udeležbo na letošnjem teku je napovedal tudi svetovni prvak v gorskem maratonu Mitja Kosovelj, ki se sicer pripravlja na decembrsko evropsko prvenstvo v krosu. Morda mu uspe podreti rekord proge, ki je star že 17. let in znaša 19 minut in 33 sekund. Tako hitro je do Kobarida do Drežnice takrat tekel Romeo Živko. Za mlajše bo pripravljena krajša proga, njena dolžina bo 1800 metrov. Skupaj se bo tekmovalo v 14 različnih kategorijah, tekma pa spada v sklop primorskih gorskih tekov, ki jih organizirajo Primorske novice.

25. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti

Kje: štart bo na Valvasorjevemu trgu v Litiji Kdaj: štart med 6. in 9. uro, cilj odprt do 16. ure Za popotovanje od Litije do Čateža boste odšteli 5 evrov, prijava pa je obvezna. Vsak udeleženec ob prijavi prejme dnevnik Levstikove poti za spominske žige in novo knjigo (Levstikova pot in kulinarika) z zemljevidom. Prvih 4.000 prijavljenih prejme tudi spominsko majico Levstikove poti. Štart bo med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevemu trgu v starem mestnem jedru. Parkirišča za osebna vozila bodo pripravljena v Litiji ob občinski zgradbi in ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Za avtobuse poskrbi organizator in jih usmeri na cilj v Čatežu. Kontrolne točke za spominske žige bodo v Litiji na startu oziroma v Šmartnem pri Litiji ob prijavi, na Libergi ob gasilskem domu, v Moravčah ob Res'nkovi kašči (za južno pot na Kopačiji) in na cilju na Čatežu. Spominske žige bodo prejeli v dnevnike le prijavljeni udeleženci prireditve. Tudi letos bo prireditev potekala po dveh trasah zaradi množičnosti in zagotavljanja večje varnosti udeležencev. Severna pot: Litija (štart in prijave) - Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska - Grmade - Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km). Južna pot: Litija (štart in prijave) - Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska - Ježni vrh - Vinji vrh - Poljane - Gradišče pri Primskovem - Sevno - Gornji vrh - Zagrič - Razbore - cilj na Čatežu (21km). S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej na Veliko Loko.

29. Tradicionalni Martinov tek, pohod, kolesarjenje

Kje: Kapela na Paričjaku - Bratonci Kdaj: od 8. ure naprej TD Bratonci in TD "Klopotec" Kapela vabita na 29. Tradicionalni Martinov tek, pohod in kolesarjenje na relaciji Kapela - Bratonci. Ob 8. uri bodo štartali pohodniki, ob 9.30 tekači, ob 10.30 pa se bodo na progo podali še kolesarji. Potek proge, ki je dolga 21 km: Paričjak - Turjanski vrh - Hraševski vrh - Murščak - Murski vrh - Vučja vas - most na Muri - Bakovci - Dokležovje – Bratonci. Štartnina znaša 8 evrov, dijaki in študentje pa bodo plačali 6 evrov. Po prihodu na cilj bo pogostitev in družabno srečanje v vaško-gasilskem domu. Več informacij: TD Bratonci, TD Kapela (02 54 21 215 ali 041 922 648)

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano