Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2017,
20.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Smučanje 2017 smučišče

Sreda, 29. 3. 2017, 20.14

6 let, 6 mesecev

Še nimate dovolj? Kje boste lahko smučali tudi v spomladanskih dneh?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Vogel | Foto Facebook

Foto: Facebook

Smučišča Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje in Vogel bodo obratovali še nekaj dni, medtem ko je večina slovenskih smučišč že potegnila črto pod letošnjo sezono. Najvztrajnejši so na Kaninu, kjer naj bi sezono sklenili šele 7. maja.

Krvavec in Rogla, ki za ta letni čas zagotavljata dokaj ugodne smučarske pogoje, sta te dni v znamenju tekem za državno prvenstvo v alspkem smučanju. Na Krvavcu so že prejšnji konec tedna izvedli državno prvenstvu v slalomu in veleslalomu, včeraj so gostili smuk, danes pa je na vrsti superveleslalomska preizkušnja. Vrhunske športnike te dni gosti tudi Rogla, kjer danes poteka državno prvenstvo v deskanju na snegu.

Ne prezrite:

Na Rogli danes poteka državno prvenstvo v deskanju na snegu, zato je smučišče Jasa zaprto za širšo javnost. Preostale proge obratujejo, smučarske vozovnice pa so pocenili. | Foto: Facebook Na Rogli danes poteka državno prvenstvo v deskanju na snegu, zato je smučišče Jasa zaprto za širšo javnost. Preostale proge obratujejo, smučarske vozovnice pa so pocenili. Foto: Facebook

To pomeni, da je del smučišča za širšo javnost zaprt, a še vedno je mogoče najti proge, kjer lahko potešite smučarsko lakoto. Na Rogli bodo zadnje dni sezone zaradi krčenja števila žičniških naprav smučarske vozovnice pocenili. Za otroško bo treba odšteti devet, za odraslo pa 18 evrov. Zadnjič v tej sezoni se boste na njihovih progah Košuta, Jasa in Ostruščica lahko zapeljali v soboto, 1. aprila.

Tudi smučišče na Krvavcu še vedno obratuje. Posezona, ko bodo smučarske vozovnice na voljo po nižji ceni (cene bodo enake tistim v predprodaji), bo trajala od 3. do 17. aprila, ko bodo na Krvavcu zaključili sezono. še prej bodo na največjem slovenskem smučišču izvedli Lužo, adrenalinski dogodek, kjer se tekmovalci malo za šalo in malo zares s smučmi zapeljejo čez, ali pa v, umetno ustvarjen bazen na krvavški Plaži. Dogodek bo letos 15. aprila, na velikonočni konec tedna.

Vogel tudi v spomladanskih dneh zagotavlja odlične snežne pogoje. Obratujejo vse naprave. | Foto: Facebook Vogel tudi v spomladanskih dneh zagotavlja odlične snežne pogoje. Obratujejo vse naprave. Foto: Facebook

Odlični snežni pogoji so v teh dneh tudi na Voglu, kjer obratujejo vse žičniške naprave. Sezono bodo predvidoma sklenili 17. aprila.

Še vedno lahko smučate na Mariborskem Pohorju, kjer bosta še do nedelje obratovali vlečnici Cojzerica in Ruška na Arehu, smučarske vozovncie pa so že nekaj časa na voljo po nižji ceni. Odrasli lahko smučajo za 24 evrov, otroci pa za 13 evrov.

Smučišče na Kaninu bo predvidoma obratovalo do 7. maja. | Foto: Facebook Smučišče na Kaninu bo predvidoma obratovalo do 7. maja. Foto: Facebook

Na veliko smučarskih dni računajo na Kaninu in v sosednjih Žlebeh (Sella Nevea), kjer naj bi obratovali do 25. aprila, na Kaninu pa bo smuka mogoča tudi med prvomajskimi prazniki. Če bodo snežne razmere to dovoljevale – trenutno je na Kaninu meter snega, obratujejo pa vse žičniške naprave –, bo smučišče odprto do nedelje, 7. maja. Na obeh straneh so ceno smučarskih vozovnic znižali. Za celodnevno skupno vozovnico je treba odšteti 25 evrov, za Kanin pa tri evre manj.

Drugje so pod smučarsko sezono, ki s snežnimi dnevi ni bila preveč radodarna, že potegnili črto in se že pripravljajo na poletno sezono, ki na slovenskih smučiščih po prihodkovni plati postaja vse pomembnejša.

Ne spreglejte